Keresés


Hírek

Kerékpártúra a Garda-tó körül

Különleges kerékpárút épül a Garda-tó körül...

 

Kerékpártúra a Garda-tó körül
Látványos kerékpárút épül a Garda-tó északnyugati részén, amelynek első részét nemrég nyitották meg a. A bravúros létesítmény közvetlenül a sziklák mentén vezet a tó felett, csodás panorámát nyújtva a kerekezőknek.
Az észak-olaszországi tó nagyon népszerű mind a hivatásos sportolók, mind a szabadidős kerékpárosok körében. A Garda-tótól délre és keletre síkabbak az utak többnyire alkalmasak kerékpárosok számára -bár kell autóforgalomra is számítani A tó északi és főleg északnyugati része azonban kevésbé optimális. Meredek sziklafalak emelkednek ki vízből. Csak egy út vezet a víz mentén északról délre, a Gardesana. Ez gyakran eltűnik a sziklákon átvezető, nagyon keskeny és csak közepesen megvilágított alagutakban. De mivel Olaszország a kerékpáros rajongók számára biztonságos utat kíván biztosítani, évekkel ezelőtt megkezdődött a tó északnyugati részén található új extravagáns kerékpárút tervezése.
Mivel kerékpárutat szárazföldön nem lehetett megépíteni, a keskeny alagutakról nem is beszélve maradt ez a különleges megoldás, amely már mágnesként vonzza a látogatókat. Éjjel az utat LED technológiával világítják meg.

A tervek szerint idén elkészül egy 140 kilométer hosszú, folyamatos kerékpárút a tó körül! 
 
 
 
 
Irodánk ajánlatai közül pillanatnyilag az alábbi érinti a tavat, melynek meghosszabbításával felkereshetők a látványos szakaszok:
 

2021.01.26. 10:06

« Hírek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ