Keresés


Hírek

Kerékpárút fejlesztések

Folytatódik az országos kerékpárút-építési program: számos turisztikailag jelentős település válik az idén könnyebben megközelíthetővé a biciklisek számára.

 

Kerékpárút fejlesztések
Folytatódik az országos kerékpárút-építési program: számos turisztikailag jelentős település válik az idén könnyebben megközelíthetővé a biciklisek számára.

A NIF Zrt. beruházásában országszerte több mint 69,5 km-en folyik jelenleg is az építés, és mintegy 668 kilométernyi szakasz fejlesztésének előkészítése zajlik a háttérben, így számos turisztikailag jelentős település válik az idén könnyebben megközelíthetővé a biciklisek számára.

A Budapest-Balaton kerékpárút Budapest – Biatorbágy közötti 9,6 km-es, illetve a Biatorbágy – Etyek közötti 4,4 km-es szakaszon tavaly tavasszal megkezdődött a kiviteli tervek elkészítése és a már elkészült tervek alapján a kivitelezési munkálatok is elindultak és a nem engedélyköteles szakaszok egy része el is készült. Az Etyek – Tordas és a 710. sz. főút – Balatonakarattya közötti szakaszon megkezdődtek a kiviteli tervezési munkák.

A tokaji Erzsébet királyné hidat több ütemben újítják fel és szélesítik ki, ennek egy része már elkészült 2020 decemberére. A következő rakamazi oldali ütem 2021 januárjában kezdődik és várhatóan 2021 április közepéig elkészül, ezt követően elkezdődik a tokaji oldali körforgalom felújítása is.

A beruházás során biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a jövő év végére a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés előtt álló tokaji Kopasz-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tiszán való átvezetésével.

Fejlesztik a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpáros útvonalat is, amelynek megvalósítása során kerékpárút szakaszok és vegyes forgalmú, aszfalt burkolatú útszakaszok épülnek összesen 17,67 km hosszúságban.

A beruházás által a Győrtől délre eső települések gyorsabban megközelíthetők lesznek, megkönnyítve ezzel az agglomerációs településeken élők mindennapjait is.

Az útvonal kiépítésével idén nyártól a kerékpárral közlekedő turisták is biztonságosan és a jelenleginél komfortosabban érhetik majd el a pannonhalmi világörökséget.

A turistaszezont követően, 2020 őszétől folytatódott a Balatoni Bringakör komplex felújítása. Ennek egyik eredményeként tervezetten idén nyárig a Balatonlelle és Balatonakarattya közötti teljes szakaszon befejeződnek a Bringakör munkálatai.

A szakaszon belül még folyamatban lévő legjelentősebb munkavégzéssel érintett helyszínek Balatonlellén a Köztársaság utca szélesítése, Balatonszárszón a Jókai Mór utca szélesítése, Zamárdiban a Szent István utca, valamint Szántódon a Móricz Zsigmond utca mentén létesülő gyalog- és kerékpárút, illetve Siófokon a Baross híd átépítése, valamint a Szent László utca melletti gyalog- és kerékpárút építése.

A 48. sz. főút Debrecen-Nyírábrány közötti szakasz 11,5 tonnás burkolatmegerősítésével párhuzamosan 2021-ben a főúthoz kerékpárúton kapcsolódva kötik össze Vámospércset és Nyírábrányt, illetve a határt 3,7 kilométernyi gyalogos és kerékpárúttal, így a közlekedés ebben a térségben is biztonságosabb lesz majd.
 
(Forrás: turizmus.com)

2021.02.05. 11:11

« Hírek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ