Keresés


Biciklitúra trendek 2017

Mit hoz 2017? Hová megyünk idén biciklitúrázni?
Biciklitúra trendek 2017

A szabadidő eltöltésének módja egyre inkább az aktivitás felé tolódik, átalakulóban vannak nyaralási szokásaink, kedveljük az alternatív, aktív nyaralási módokat. A kerékpáros turizmus Európa-szerte, de az egész világon óriási ütemben fejlődik, folyamatosan új túraútvonalakat építenek, jelölnek ki - közlekedési és turisztikai célzattal egyaránt, szolgáltatók települnek rájuk, lehetővé téve a kényelmes és biztonságos élményszerzést.

Európában továbbra is az északi országok vezetnek kínálatban, kerékpárutakban, infrastruktúrában. Németország, Hollandia, Dánia megszámlálhatatlan biciklis túraútvonallal járnak élen. Németországban kiemelhető a hazai érdeklődésre is számot tartó Duna menti kerékpárút, a Duna forrásától egészen Passauig, valamint a Mosel-folyó vidékének túrái, számos kombináció létezik, hajós-kerékpáros utak formájában is. Hollandia nem szorul bemutatkozásra - ráadásul könnyen elérhető repülővel is, kiváló, ún. holland típusú bérkerékpárokkal, autóút minőségű bicikliutakon lehet együtt gurulni az életmódszerűen bicikliző helybeliekkel. Hollandia zöld szívében vagy az északi, Fríz-szigeteken, Amszterdam környékén számos variáció van.

Ausztria a hozzánk legközelebbi biciklis paradicsom, világszínvonalú kerékpáros infrastruktúrával rendelkezik szomszédunk, gyönyörű folyók mentén, tavak között, alpesi vagy szinte mediterrán környezetben. Aktív nyaralás minden erőnléti szintnek megfelelően, Duna, Passau-Bécs , Dráva, Mura, Karintia tóvidéke, vagy a salzkammerguti tavak sok-sok összeállításban, családosan, kényelmesen, sportosan...

Olaszország pedig a feltörekvő, szépen zárkózik Ausztriához, elsősorban az északi és a középső régiók (Dél-Tirol, Veneto, Garda-tó, Toszkána, Apulia) jelölnek ki egyre több túraútvonalat, északon már sok bicikliúttal, de a megadott mellékutak is valóban gyér forgalmúak, sokszor csak bicikliseket láttunk rajtuk. Szépen kidolgozott a Veneto körtúra a Velence környéki szigetek érintésével, Ausztriából a Garda-tóhoz vezető szinte végig lejtős útvonal, de dimbes-dombos Toszkánában is létezik csaknem sík biciklitúra Firenze és Piza között.

Csábító ajánlatokkal hívogat Spanyolország és Portugália is - főleg azokban a hónapokban, amikor itthon még vagy már hideg van, a kellemes mediterrán klíma, Mallorca - szintén könnyedén elérhető itthonról repülővel, a Costa-Brava zöld hátországában, felszámolt vaútvonalak mentén, vagy Andalúzia hófehér falvai közötti utakon is ki lehet szakadni a hétköznapokból. Portugália pedig egyenesen egy Trans Algarve tengerparti kerékpáros túraútvonallal csatlakozik az európai ajánlatokhoz.

Jelentős áttörést hoz a kerékpártúrázásban az elektromos kerékpárok (E-bike, Pedelec) elterjedése, hatalmas rugalmasságot biztosít útvonal választásban, óriási segítség az elektromos támogatás az emelkedőkön, így bármilyen terepviszonyok között vállalkozhatunk hosszabb biciklitúrákra. Nem kevésbé a szaporodó GPS alkalmazások, okostelefonos navigációk, amelyek segítségével zsebünkben a teljes útvonal és csak követni kell nyomvonalat.

« Hírek, érdekességek...

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ