Keresés


A Duna mentén Ausztriában

Passau - Bécs a klasszikus Nr.1!

Minden kerékpártúrázó, hobby kerekezõ számára szinte kötelező! Az első számú és legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal, minden korosztály számára teljesíthető!
A Duna mentén Ausztriában

Minden kerékpártúrázó, hobby kerekezõ számára szinte kötelező! Az elsőszámú és legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal, minden korosztály számára teljesíthetõ, igazi családi túraútvonal. Ha most ismerkedik a külföldi túraútvonalakkal, a küldföldi túrázással, kifejezetten ajánlkozik első vállalkozásnak, kezdők számára is.

 

Passau-ba, a túra kiindulópontjáig többféleképpen el lehet jutni. Ha saját gépkocsival indul útnak, elegendő Bécsig, a túra végpontjáig autózni, majd innen vonattal vagy utazási irodák részére működtetett kerékpáros transzferbusszal fel Passau-ba. Az utóbbi a kényelmesebb, szállítja az utasok poggyászait, saját kerékpárjait is. Erre a járatra irodánkon keresztül foglalhat helyet, meghirdetett csomagajánlataink tartalmazzák ezt a szolgáltatást. A busz közvetlenül az általunk ajánlott parkolóház elől indul, a parkolási díj kb. 3,- euró/nap, 13 euró/hét. 

Ha mégis a vonat mellett dönt, a Westbahnhof-ról rendszesen indulnak vonatok Passau-ba, a vonatjegy kb. 35-40 euróba kerül és a járatok többségénél egyszer át kell szállni. Létezik egy Donau-Rad-Express járat is, amely a Franz Josef Bahnhof-ról indul, naponta közlekedik a kerékpáros szezonban. A viteldíj itt kb. 25 euró kerékpárral együtt, közvetlen, átszállás nélküli járat. Mindkét esetben azzal kell számolni, hogy meg kell bírkózni a poggyászok és a kerékpárok együttes mozgatásával.

 


Start: Passau 
Cél: Bécs 
Hosszúság: kb. 330km
Szintkülönbség: kb. 183m 
Jellemzők: Alapvetően sík területen halad, 90%-ban autó forgalom mentes. 
Jelzés: Felső-Ausztriában R1, Alsó Ausztriában R6, ill. Donauradweg 

 


Kiválóan kiépített és kitáblázott, nagyobb emelkedõktõl mentes kerékpáros túraútvonal. A Duna mindkét partján halad, sok megépített kerékpárút szakaszból áll, hajóvontató utakon, gátakon, erdei ösvényeken vezet. A teljes útvonalon minden a kerékpárosok szája íze szerint került kialakításra: megállók, pihenők, információs központok, sõt egyes helyeken még speciális kerékpáros kompok is közlekednek a két part között. 

 

Könnyű, családok számára ideális egyhetes túra. A hidaknak és a kompoknak köszönhetően folyamatosan lehet ingázni a folyó két partja között.
A kerékpárút mentén és közelében számtalan kirándulóhely, művészeti és kulturális látnivaló vagy program (pl. Kunstmeile Krems, Carnuntum Régészeti Park, stb.) hívogat és csábít hosszabb időzésre.

 

A Nibelungengau és a Kremstal nevű folyóvölgyek történelmi emlékekben és hagyományokban igen gazdagok. A Világörökség részévé nyilvánított Wachau varázslatos szépségének és kitűnő borainak köszönheti világhírét. Itt a közelmúltban új útvonalat alakítottak ki a Duna déli partján. Az utat szegélyező számtalan múzeum, kastély és kolostor – például a melki és a göttweigi apátság – egészen páratlan kulturális élményeket ígér. A régió nemes italait és finom ételeit bárhol meg lehet kóstolni: a többek között wachaui sárgabarackot, dunai halakat és marchfeldi spárgát kínáló vendéglátóhelyek palettája az apró borkimérésektől a díjakkal kitüntetett elegáns éttermekig terjed. A tullni térség és a Wagram borvidéke pezsgő élettel és káprázatos kilátással fogadja a vendégeket. Érdemes felkeresni a több mint 40 bemutatókertet felvonultató tullni tartományi kertkiállítást és a híres verduni oltárt rejtő klosterneuburgi apátságot is. A Bécstől keletre fekvő carnuntumi ártéri vidék mesés világokba kalauzolja a látogatókat. A Carnuntum Régészeti Park az ókori rómaiak izgalmas életéről mesél. Az egykor Savoyai Jenő és Mária Terézia fényes ünnepségeinek otthont adó Hof és Niederweiden pompás kastélyai a barokk életörömből adnak ízelítőt. A Donauauen Nemzeti Park Közép-Európa egyik utolsó érintetlen folyami árterét őrzi.

 

Aki a Duna elbűvölő vidékét más perspektívából – mondjuk hajóról – szeretné megcsodálni, kerékpárosként is megteheti. A Wachauban, Krems és Melk között áprilistól októberig több hajózási társaság is üzemeltet kirándulójáratokat. Kerékpárokat ezeken a hajókon éppúgy lehet szállítani, mint a Bécs és a Wachau között közlekedőkön. És ne feledje a kompokat, például a Klosterneuburgot Korneuburggal összekötő nyári kompjáratot!Tipp!
A schlögeni Duna-szoros 

Egy keskeny aszfaltozott út vezet bennünket a schlögeni Duna-szoroshoz. Au településen ér véget a bal-parti út, és komppal átjuthatunk a másik partra. A félszigeten, az Au felett emelkedik a Haichenbachnak nevezett várrom. A hegyek mindkét oldalon meredeken kúsznak felfelé, melyek között a Duna évezredeken keresztül oly egyedülállóan fúrta át magát, hogy két 270 fokos szoros-partot alakított ki. A kerékpárosút a festõi jobb parton a folyón felfelé vezet a kis településen, Inzellen keresztül Aschach és Linz irányába.

 

Duna menti ajánlatinkat itt tekintehti meg:

http://www.bikeholidays.hu/hu/tipusok/duna-menti-kerekparturak

« Hírek, érdekességek...

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ