Keresés


Nagy Duna túra Duna-forrástól Passauig

Donaueschingen - Passau 10nap/9éjszaka

Kiadós biciklis nyaralás világjáróknak! Barangolja be a híres Duna menti kerékpárút teljes németországi szakaszát! Különleges élmény látni Európa második legnagyobb folyóját, ahogy kis patakból folyammá duzzad...
Nagy Duna túra Duna-forrástól Passauig
1199 €-tól (479 600 Ft) 4

Pozíciószám: RWR-DODP9

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás


 

Kiadós kerékpáros nyaralás vagabundoknak, barangolja be a híres Duna menti kerékpárút németországi szakaszát, közepesen erős napi távokkal. Különleges élmény látni Európa második legnagyobb folyóját, ahogy kis patakból folyammá duzzad. A Duna forrásától kezdve vadromantikus helyeken át számos vár, kastély, kolostor és templom mellett halad az útvonal A jól kitáblázott kerékpáros túraútvonal sík vidékeken, nyugodt mellékutakon vagy kerékpárutakon halad.
 

Indulási időpontok: naponta
A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)
Minimum létszám: 1fő
Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad.
Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.
Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Passau kb. 530km


 
1.nap -  egyéni utazás Donaueschingenbe
Ezt a kis városkát az egykori  hercegi rezidencia teszi ismertté.
 
2.nap - Donaueschingen - Fridingen, kb. 55 km
Az első szakasz a "Baar"-nak nevezett vidéken vezet át. Immendingenben eltűnik a Duna az év egy nagy részében a mészköves sziklák között és belefolyik a Rajnába. Tuttlingen után lassan beszűkül a völgy, majd ezután Beuronba ér a túra, amely benedekrendi kolostoráról ismert.
 
3.nap - Fridingen - Obermarchtal, kb. 90 km
A kellemes reggeli után a Duna mentén vezet tovább a túra, meredek, várakkal teletűzdelt sziklás erdőkön át egészen Sigmaringenig. Innentől a vidék kiszélesedik és kedvesebbé válik. Szép kilátással a felső sváb vidékre megérkezünk a napi úticélhoz Riedlingenbe.
 
4.nap - Obermarchtal - Ulm, kb. 65 km
A Duna mentén vezet az út Zwiefaltendorfig, mely a Vizi Váráról (Wasserburg) híres. Obermarchtalban a felső sváb vidék legrégebbi barokk temploma várja. Ehingentől tovább követheti a Duna útját vagy pedig a kicsit hosszabb, de lenyűgöző Blautalon át vezető szakaszt is választhatja.
 
5.nap - Ulm - Donauwörth, kb. 90 km
Az első szakasz aszfaltozott ill. szilárd burkolatú úton vezet Donauwörthbe. A települések általában oldalt, árvíztől védett magasabb részeken fekszenek. Aki szereti, itt tud "gurulni" vagy pedig az egyik kellemes kisvárosban pihenőt tartani. Donauwörthben keresztezte a Dunát a nagyon fontos Nürnberg és Augsburg közti kereskedelmi út.
 
6.nap - Donauwörth - Ingolstadt, kb. 65 km
A mai szakaszon is gyorsan lehet haladni. Marxheim előtt elérjük a Francia Alpok utolsó lankáit, melyek felpezsdítik a könnyed kerekezést. Neuburg óvárosát feltétlenül látni kell, mielőtt továbbhaladunk Ingolstadt felé. Az Audi gyáráról híres település számos látnivalót rejt.  Érdemes megnézni Mobile múzeumot.
 
7.nap - Ingolstadt - Regensburg, kb. 85 km + hajóút
A túra tovább halad a Duna mentén . Bad Gögging környéken elérjük a római kultúrvidéket, Weltenburgnál a híres kolostort és grandiózus Duna-áttörést, ahol  a folyó 100m magas sziklafalak között tör utat magának. Ezt a szakaszt hajóról is megcsodálhatja (részvételi díj tartalmazza) Ezután megérkezünk legjobb állapotban fennmaradt nagyvárosba, Regensburgba, mely nemrég az UNESCO világörökség része lett.
 

 

8.nap -  Regensburg - Deggendorf, kb. 90 km
Indulás után ne szegje kedvét az emelkedő Walhalláig, ahol egy pantheon másolatát találja. Utunk tovább vezet a Duna mentén Straubingon át egészen Bogenig, ami az 1104-ben megtalált állapotos Madonnáról ismert.
 
9.nap - Deggendorf - Passau, kb. 55 km
Az utolsó szakasz a szinte lakatlan vidéken át vezet Deggendorfba, a bajor erdők kapujához. Itt érdemes megnézni a szép óvárost.  Utunk innen tovább vezet Niederaltaich kolostora után Vilshofenbe. Az egykori püspöki székhelyen, a három folyó városában fejeződik be az élményekben gazdag kerékpártúra.
 
10.nap - egyéni hazautazás

 
 
Kiutazás a Duna forrásához - Donaueschingen:
 
Célszerű a kiutazásra 2 napot szánni. Először Passau-ig, ahol egy P+R parkolóházban elhelyezhető az autó a túra idejére, majd onnan másnap vonattal Donaueschingen-be (kb. 6,5 óra utazás kétszeri átszállással). A vonatozás miatt érdemes bérelt kerékpárt igénybe venni, amelyet Donaueschingenben vehet át és Passau-ban a túra végén adhat vissza. Menetrendet mellékelünk. Gépkocsiparkolás: tájékoztatást adunk.

A pontos részvételi díjat - szezontól függően - Önnek küldött részletes ajánlatunk tartalmazza majd!

Árak

Donaueschingen - Passau 10nap/9éj | Árak / fő

2024-05-01 - 2024-10-19Kétágyas: 1199 € (479 600 Ft)

Kerékpárbérlés: 99,- euró/kerékpár túra trekking, E-bike 259,- euró.

Félpanzió: nem lehetséges
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 9 éjszaka szállás német 3 csillagos minőségű szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig Donaueschingen-Passau között
  • Hajóút Weltenberg-Kelheim útvonalon, kerékpárral együtt (a Duna áttörés szakasza)
  • Magyar nyelvű kerékpáros útikönyv a német Duna menti kerékpárútról látnivalókkal
  • Német kiadású kerékpáros térkép
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon

 

Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ