Keresés


Túra típusok

Szakasz vagy távolsági túrák:

Ezek a legalkalmasabbak arra, hogy a lehető legnagyobb területet, régiót barangoljuk be. A ponttól - B pontig tartanak, tipikusan ilyenek példul a folyó menti túrák, amikor egy hosszú (200-300km) szakaszon halad és minden nap máshol száll meg. A túra végeztével vissza kell jutnia az A ponthoz. Sok esetben azonban úgy szerveztük meg a kiutazását, figyelembe véve földrajzi elhelyezkedésünket, hogy B pontig (mert Magyarországhoz ez esik közelebb) kell eljutnia egyénileg az utazás első napján, és onnan indul tovább - általában kerékpáros transzferbusszal - az A ponthoz, ahonnan a túra indul. Ez legtöbbször a részvételi díjban benne van, minden esetben megfelelõ tájékoztatást talál erre. Minden nap el kell jutni a követgkező lefoglalt szállodába.

 

Körtúrák:

Ez a változat szintén nagy területeteket foglalhat magába. Itt A pontból indulunk, teszünk egy szép kört, akár 200-300km hosszan, minden nap máshol szállunk meg és a túra végeztével az A ponthoz érkezünk vissza. Minden nap el kell jutni a következő szállodába.


Csillagtúrák:

Kényelmes módja a kerékpártúrázásnak, mert végig azonos helyen -kényelmes szállodában - van a szállás, és onnan kiindulva fedezi fel a környék legszebb kerékpáros túraútvonalait. Kisgyerekes családokak is ezeket ajánljuk, pontosan azért mert itt még nagyobb szabadságot élvez az egyes túrák napi elosztásásában, időjárástól, kedvtől, erőnléttől függően.

Folyó menti túrák:

Ahogy a nevében benne van, valamelyik szép európai folyó mentén vezető kerékpáros túraútvonalakon vezetnek, legtöbbször a nagyon könnyű vagy könnyű kategóriába tartoznak, annak ellenére, hogy sokszor alpesi videken haladnak, óriási hegyek között. A legtöbb esetben nagyon szépen kiépített kerékpárutakon biciklizhet, aszfaltos, de legalább szilárd-döngölt burkolaton, jól kitáblázott szakaszokon.

 

Tavak között:

Európa annyi sok szép tóvidékkel rendelkezik, mind felfedezésre vár. A fő jellemző tehát, hogy tóvidéken, tavak között, vagy tavak körül, vagy mindkettő. Ezek a túrák lehetnek akár a előzőekben említettek kombinációi is, ilyen például Karintia Ausztriában, ahol gyönyörű tavak között és körül biciklizünk, de a változatosság kedvéért ott folyik a Dráva folyó is. És itt kínálunk szakasz túrákat, körtúrákat és csillagtúrákat is.

 

Hajó és kerékpár:

Ez egy nagyon kedvelt kombináció. A hajó egyben a szálloda is, amely a teljes tartózkodás alatt rendelkezésre áll, éjjel a szállást nyújtja általában kétágyas kabinokban, nappal pedig háttérbázisként szolgál a kerékpártúrák alatt. Különleges hangulatú kirándulások ezek, nem szokványos élmény és nem is szokványos vidékeken, folyókon haladnak, például az olaszországi Po folyót említhetjük, vagy a jellegzetes holland vizi csatornákat, de a Dunán lehajózni Passau-Bécs között is csodálatos élmény, hiszen egészen máshogy látszódnak a folyót kísérő tájak a hajóról nézve. Nem csak folyók mentén, hanem tengereken kínálunk ilyen programokat, amikor útba eső, mediterrán szigeteken lehet biciklizni.

 

Mountain bike túrák:

Egyértelműen a hegyi bringázás szerelmeseinek szánjuk őket. Nem extrém teljesítmény túrák ezek, hanem inkább élmény hegyi kalandok, szépen kitáblázott túraútvonalakon, különböző nehézségi fokozatú variációkkal és napi csomagszállítással. Ez azért fontos, mert a hegyi bicikliken főleg nem szállítunk táskát, vagy csomagot, már csak a súly miatt sem, maximum egy hátizsákot a napi szükségletekre. Így akkora régiót lehet végig biciklizi, amit e nélkül nem tehetnénk meg.

« Fontos!

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ