Keresés


Krimml vízesés Salzburg Passau Tauern élménytúra Tipp

Tauern kerékpárút 7nap/6éj 320km 43-65 km/nap

Közép-Európa legmagasabb vízesésétől indul ez a csodálatos kerékpáros túraútvonal: Magas Tauern Nemzeti Parkon keresztül a Salzach, Saalach, Inn folyók mentén, kezdetben Kaprun, Zell am See hegyóriásai között kanyarog. Végig kiépített, védett és zömében sík kerékpárutakon - a néhány emelkedőt pedig egy kis edzés miatt alakította ki a természet...
Krimml vízesés Salzburg Passau Tauern élménytúra
981 €-tól (397 300 Ft) 3

Pozíciószám: AR-03

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Közép-Európa legmagasabb vizesésétől indul ez a csodálatos kerékpáros túraútvonal, igazi alpesi tájakon halad. A Magas Tauern Nemzeti Park területén, hatalmas hegyóriások között, a Salzach és a Saalach folyók mentén kanyarog, kezdeti szakasza érinti Kaprunt, a híres gleccser síparadicsomot, és Zell am See-t is, miközben sík és enyhén emelkedős - néhol hosszabb szakaszon is - terepek váltják egymást, kiépített, védett kerékpárúton.

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal végig kijelölt és védett kerékpárutakon halad. Sík, néhol hosszabb emelkedő szakaszokkal tarkítva.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Schärding 520km

 

1.nap
Egyéni kiutazás Schärding-be (Passau-tól kb. 18km). Ingyenes gépkocsi parkolás partner irodánk telephelyén, majd indulás kerékpáros transzferbusszal a parkolóból 14.30 órakor a nagy vízesés "lábához" Krimml/Wald településre. Érkezés kb. 18.30 órakor.

 

2.nap: Krimml/Wald - Piesendorf/Kaprun/Zell am See, kb. 53-65km.
A jó kis osztrák reggeli után irány a vízesés (belépőket a részvételi díj tartalmazza), némi gyalogtúrával lehet megközelíteni a vízesést. Majd egy rövid pihenő után kezdődik a biciklitúra, közvetlenül a vízeséstől induló pompás bicikliúton, igazi alpesi településeken keresztül. Ezen a szakaszon kisvonat is közlekedik a kerékpárúttal párhuzamosan, ezzel akár rövidíthető is a szakasz, ha észrevétlenül elszaladna az idő a vízesés környékén. Síelők számára bizonyára ismerősen csengenek a nevek, mint Neukirchen, Mittersill, Europa Sportrégió Kaprun és Zell am See...a "háromezresek" birodalma ez, ennek ellenére csodás a tekerés a sík és széles kerékpárúton. Uttendorf-ban található a Magas Tauern Nemzeti Park (Hohetauern) információs látogató központja.

 

3.nap: Piesendorf/Kaprun/Zell am See – Lofer (kb. 46-58km)
Kaprunt elhagyva a Zellersee északi oldalán végigkerekezve lehet rácsatlakozni a Lofer irányába vezető bicikliútra, Saalfelden, Maria Alm zarándokhely érintésével érkezünk Loferbe. Végig párhuzamos vonatközlekedés is van bármilyen eshetőségre.

 

4.nap: Lofer - Salzburg, kb. 50km
Ezen a napon átkanyarodik az útvonal Németországba is, Bad Reichenhall felől érkezik a Mozart-városba, Salzburgba.

 

5.nap: Salzburg – Burghausen (kb. 58km)
Közvetlenül a Salzach folyó partján húzódik a kivezető kerékpárút Salzburgból, a Tauern kerékpárút nyomvonalát és a könnyen követhető jelzését kell követni Oberndorf-on át Burghausen-be.

 

6.nap: Burghausen – Bad Füssing v. környéke (kb. 49km)
Ezen a napon elbiciklizik a Salzach és az Inn folyók találkozása mellett, itt ömlik az eddig követett folyó az Inn-be. Bad Füssing pedig az egyik legkedveltebb német gyógyfürdő város.

 

7.nap: Bad Füssing – Schärding (kb. 25km) + elutazás.
Az utolsó etap szándékosan rövidebb, mert a túra végén Schärding-be, a leparkolt gépkocsijához érkezik és akár délután haza is utazhat, de maradhat is még erre az éjszakára vagy többre is, hiszen a szomszédságban (kb. 18km) van Passau, a három folyó városa… foglaláskor kérjük jelezze, hogy igényeljük-e a plusz szállást Schärdingben (kb. 35-40 EUR/fő áron tudunk foglalni).

 

 

 

 

Árak

Krimml Salzburg Passau 6éj | Árak / fő

2024-05-19 - 2024-06-14Kétágyas: 981 € (397 300 Ft)
2024-06-15 - 2024-09-03Kétágyas: 1071 € (433 800 Ft)
2024-09-04 - 2024-12-31Kétágyas: 981 € (397 300 Ft)

Kerékpárbérlés: 99 euró/kerékpár túra trekking, 229 euró /e-bike.

 

A részvételi díj tartalmazza:
  • 6 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodákban
  • Bőséges svédasztalos reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig, naponta
  • Belépő a Krimml-vízeséshez
  • Ingyenes gépkocsi parkolás a túra idejére
  • Kisbuszos transzfer Schärding-Krimml útvonalon kerékpárszállítással
  • Kerékpáros atlasz részletes térképekkel - Tauern kerékpárút  (német vagy angol nyelvű)
  • Telefonos asszisztencia Ausztriában (német, angol) és Magyarországon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ