Keresés


Kerékpártúra a Dráva folyó mentén Ausztria Sláger

SPORTOS 4éj 270km 50-80km/nap

Kerekezzen végig a Dráva-folyó mentén egészen a szlovén határig, sportosabban, fedezze fel a folyó szépségét, amely átszeli Karintiát és sokkal szebb arcát mutatja mint a hazai szakasza.
Kerékpártúra a Dráva folyó mentén Ausztria
354 €-tól (132 800 Ft) 3

Pozíciószám: KR-02

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Ausztria második legkedveltebb kerékpáros túraútvonala - Duna menti kerékpárút után - a Dráva folyó ausztriai szakasza Sillian és Lavamünd között, amely különlegesen természetközeli, vadregényes élményt ígér. A gyönyörű karintia tavak között kanyarog a folyó, végig tökéletesen kiépített, kitáblázott és sík kerékpáút vezet a partján, úgy hogy naphosszat tekerhetünk település érintése nélkül, ha úgy akarjuk. Vannak természetesen elágazási lehetőségek is 1-2km közeli településekre. Az első szakasz csupa lejtő, úgy kb 30km hosszan, egészen az első, nagyobb városig Lienzig. A közeli Olaszországból rengeteg család gurul itt lefelé, kiváló a hangulat, a lienzi vasútállomáson százával támaszkodnak az olasz bérkerékpárok, itt adják le őket ugyanis az említett családok, hogy aztán vonattal visszaszállítsák őket Sillianba. A további szakasz is sík, élvezetes, autómentes, több napos családi biciklizést tesz lehetővé. Lavamündből kényelmes kerékpáros transzferbusz biztosítja a feljutást Sillianba, a túra kiindulópontjáig, a napi szakaszokon csomagszállítás fokozza a komfortot, tökéletesen megszervezett minden A-tól Z-ig! 

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Lavamünd kb. 400km

Az útvonal jellege, terepviszonyok:

Az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. Aszfaltozott, vagy szilárd, döngölt, apró kavicsos, de jó minőségű burkolat. Az első szakaszon sok és hosszabb lejtők, később teljesen sík. Karintiában kitérési lehetőség a tavakhoz, ott rövidebb emelkedőkre lehet számítani, dimbes-dombos és sík területek váltják egymást.

 

 

1.nap
Egyéni kiutazás Lavamünd városkába. Szállás elfoglalása. A gépkocsi a túra idejére a szállodánál marad, ide ér majd vissza az utolsó túranapon. Ha időben érkezik, érdemes átkerekezni a Drávával párhuzamosan Szlovéniába, érintetlen vidéken halad ott a folyó.  


2. nap: 
A transzferbusz 8.00 órakor indul a túraútvonal kezdetéhez, Sillian-ba, érkezés a déli órákban, és indul is a biciklizés a folyó mentén lefelé, Greifeburg-ig, kb. 68km, az első 30km sok lejtővel tarkított.
 
3.nap: Greifenburg/Berg - Paternion, kb. 50km
4.nap: Paternion - Ferlach, kb. 76km
5.nap: Ferlach - Lavamünd, kb. 70km, gépkocsi és a csomagok felvétele, majd hazautazás vagy felár ellenében szállás Lavamündben a már ismert szállodában.

 

 

 

 

Árak

Dráva mentén sportosan 5éj | Árak / fő

2021-05-01 - 2021-06-30Kétágyas: 354 € (132 800 Ft)
2021-07-01 - 2021-08-31Kétágyas: 389 € (145 900 Ft)
2021-09-01 - 2021-12-31Kétágyas: 354 € (132 800 Ft)

Félpanzió: 71,-€/fő

Kerékpár: 75,-€/kerékpár
Elektromos kerékpár: 120,-€/kerékpár
A részvételi díj tartalmazza:
  • 4 éjszaka szállás középkategóriás szállodákban, Gasthof-okban a kerékpárút közelében
  • 2-3-4 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • Busztranszfer Lavamünd-Sillian útvonalon kerékpárral együtt
  • Profi kerékpáros térkép
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 2 vélemény érkezett.
Burics József2017.07.02. 13:28
Köszönjük a profi szervezést. Június utolsó hetében tekerük végig a Dráva menti kerékpár utat, mely többségében kékes-szürke, apró kavicsos, keményre döngölt föld út volt, mely esőben is járható volt, sajnos volt ez irányú tapasztalatunk is. A tavalyi Passau-Bécs túrához képest sokkal vadregényesebb, néha szinte kietlen-lakatlan környezet, érdemes reggelente feltankolni vízzel, rágcsával, mert szinte tényleg a folyó vonalát követi, így kevés települést érint, ha csak nem teszel kitérőt miatta. Kerékpáros forgalom is sokkal kisebb mint a talán népszerűbb Duna mentén. Érdekes volt látni, hogy lesz kis patakocskából termetes folyó vagy éppen a duzzasztások miatt egy-egy hatalmas kiterjedésű tó
Makai Margit2015.08.18. 15:56
Nagyon köszönjük a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat és felejthetetlen élményekben volt részünk. Mindenkinek ajánlom, aki egy kis vadregényt szeretne a monoton hétköznapok után. A nagy melegben voltunk, de sokszor erdőkön keresztül mentünk, ahol elviselhetőbb volt a hőség!
Remélem a következő utunkat is Önökkel csináljuk meg! :) (Sőt tervezzük, hogy ide is visszajövünk!!!)
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ