Keresés


A millenniumi vasútvonal nyomában - Olaszország

Villach - Tarvisio - Venzone - Udine 5 nap/4 éj kb. 160km

Valamikor a századfordulón híresen szép vasútvonal volt a Tarvisio-Trieszt között. Az egykori nyomvonalra parádés kerékpárutat építettek. A tükörsimaságú aszfaltcsík alagutakon és viaduktokon fut keresztül, egykori őrházak és állomásépületek között kanyarog, fenn havas sziklacsúcsok, lenn zöldellő völgyek kéklő folyók…
A millenniumi vasútvonal nyomában - Olaszország
369 €-tól (123 600 Ft) 2

Pozíciószám: FA-VIUD4

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Kerékpártúra a Júliai Alpokban, amely hegyek és völgyek között fut, nagyobb emelkedők nélkül. Hogyan lehetséges ez? Valamikor a századfordulón híresen szép vasútvonal volt a Jaszenovácot Trieszttel összekötő vonal. Ma már természetesen másutt fut a vasút, az egykori nyomvonalra viszont parádés kerékpárutat építettek. A tükörsimaságú aszfaltcsík alagutakon és viaduktokon fut keresztül, egykori őrházak és állomásépületek között kanyarog, fenn havas sziklacsúcsok, lenn zöldellő völgyek kéklő folyók….

 

 

Indulási időpontok: szerda, szombat, vasárnap

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal tökéletesen kiépített és védett - zömében sík illetve lejtős - kerékpárutakon, valamint minimális hosszúságú, gyér forgalmú, néhol nem aszfaltozott mellékúton halad. Családoknak 10 év feletti gyerekekkel ajánljuk.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Villach kb. 550km

 

1.nap szombat: Egyéni kiutazás Ausztriába, Villachba. Gépkocsi a szállodánál elhelyezhető a túra idejére vagy P+R ingyenes parkolóban a pályaudvar mellett. Ha időben érkezik, érdemes a egy kicsit a tökéletes Dráva menti kerékpárúton kerekezni, ugyanis a folyó kettészeli a várost.

 

2.nap vasárnap: Villach-Tarvizió/Camporosso, kb. 40km

Az első napon kicsit meg kell dolgozni , de semmiképpen nem sportteljesítményre kell itt gondolni, emelkedőkkel tarkított, szép kerékpárúton vezet az út Villachból Tarvizióba, s egyben a túra legmagasabb pontjához. Megnyugtatásul azért vonat is közlekedik párhuzamosan, amellyel lerövidíthető, vagy akár teljesen kiváltható ez a szakasz.

A városba érkezve felkereshető a ma is működő, híres piac, ahonnan tonnaszám hurcoltuk be a bőrkabátokat, buszos társasutazások alkalmával, úgy kb. 25 évvel ezelőtt…:)

 

3.nap hétfő: Tarvizió/Camporosso – Moggio Udinese/Venzone, kb. 47-57km

Tarvizioból kifelé már az említett régi vasútvonalon vagyunk, élvezetes, könnyű tekeréssel lehet szaporítani a kilométereket, képeslapszerű alpesi tájon, meg-megállva az egykori állomás épületeknél egy rövid piknikre és fotózásra.

 

4.nap kedd: Moggio Udinese/Venzone – Udine, kb. 55-65km

A nagy hegyek birodalma után lankásabb vidékre érünk, jó borok otthonául szolgálnak a Júliai-Alpok déli lejtői, muszáj megállni, betérni egyik-másik közeli pincészetbe! Egyidejűleg „mediterránosodik” is a környezet, érződik már a településeken és az épületeken az ún. velencei stílus.

 

5.nap szerda: Visszautazás vonattal Udine-Villach útvonalon - mentrendet mellékelünk. Az udinei hotelt a pályaudvar közelében foglaljuk. Villachban pedig a vasútállomás mellett van a P+R parkoló.

Árak

Millenniumi vasút Villach-Udine 4 éj | Árak / fő

2018-06-10 - 2018-09-08Kétágyas: 399 € (133 700 Ft)
2018-09-10 - 2018-12-31Kétágyas: 369 € (123 600 Ft)

Az Udine-Villach vonatjegy a helyszínen váltandó és fizetendő, kb. 13,- euró/fő.

A részvételi díj tartalmazza:
  • 4 éjszaka szállás jó színvonalú 3 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig (Villach-Udine között)
  • Profi, részletes kerékpáros térkép útleírással (német nyelvű)
  • GPS nyomvonal (.gpx track)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ