Keresés


Kerékpártúra a tulipánok földjén Hollandiában

Amszterdam-Amszterdam 4 éj 130km 35-58 km/nap

Pompázó tulipán tenger, jellegzetes holland, mélyföldi táj, szélmalmok, történelmi városok... Ez a mottója és az attrakciója ennek az 5 napos kiruccanásnak Hollandiába, főleg - de nem csak - a tulipánvirágzás idején!
Kerékpártúra a tulipánok földjén Hollandiában
599 €-tól (239 600 Ft) 2

Pozíciószám: DBT-01

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Ez a tulipánföldek hazájába vezető kis utazás áprilistól május közepéig a leglátványosabb, a tulipánok virágzásának időszakában, amikor teljes szépségükben pompáznak a virágok, hatalmas tulipánföldeket ellepve színes pompával, habár azt senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor kezdődik a tavasz. Éppen ezért a híres Keukenhof Park nyitvatartási ideje is minden évben változik, igazodik az időjáráshoz, de beleesik a javasolt időszakba. De máskor is érdemes ide kiruccanni, mert a jellegzetes holland táj máskor is megkapó, nem beszélve a történelmi városokról, mint Amsterdam, Haarlem és Leiden, melyek remek helyszínek a holland életvitel felfedezésére és egy-egy kellemes este eltöltéséhez is.

 

A kerékpártúra első napján semmi esetre se hagyja ki Cruquius (1852) megtekintését. Ez egy gőzmeghajtású szivattyú állomás, mely jelentős ipari műemlék. Ez volt egyike annak a három szivattyú állomásnak, melyek Haarlemermeer tavának vizét használták fel, ezzel megakadályozva a környező települések elárasztását. Ennek eredményeként jött létre a Haarlemmermeer-Polder, melyen ma az Amszerdami reptér található, 4 méterrel a tengerszint alatt. Délután már lehetőség nyílik az első tulipánföldek megtekintésére is.

A második nap teljes mértékben a híres virágmezők jegyében telik.  A napi szakasz viszonylag rövid, így marad idő a Keukenhof Parkra is. A túra utolsó szakasza Leidenből vezet Hollandia zöld szívébe, zöld mezők és csillogó tavak közelében Uithoornba. Innen az Amstel folyó mentén vezet az út vissza Amszterdamba.

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. Igazi holland sík vidéken.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Amszterdam kb. 1300km

 

1.nap

Egyéni utazás Amszterdamba. (repülővel ajánlott)

 

2.nap   Amsterdam-Haarlem, kb. 53km

Amszterdam lüktető történelmi belvárosát magunk mögött hagyva gyönyörű természeti vidéken, a Zuid-Kennemerland-on keresztül kerekezve haladunk Haarlemig, ahol az aznapi szállás várja.

   

3.nap   Haarlem – Leiden, kb. 38km

Haarlem fénykora a XVII. században volt. Ekkoriban itt alkotott néhány híres holland művész, mint pl. Jacob van Ruisdael, Adrian van Ostade és - mindenek előtt - Frans Hals. Ő volt az egyik legkifejezőbb holland impresszionista festő. Leiden egy festői régi egyetemváros. Itt alapították az ország első egyetemét 1575-ben, mely igen hamar a kontinens leghíresebb egyetemei közé tartozott. Érdekes látnivaló a városban a "Hortus Botanicus”, az egyetem történelmi botanikus kertje és a későgót templom, a St. Pieterskerk, melyet már a XII. században említenek. A templomban található Jan Steen festő síremléke.

   

4. nap   Leiden - Amsterdam, kb. 58km

Ha még több tulipánt szeretne látni, javasoljuk, hogy foglaljon egy éjszakás hosszabbítást ide, és tegyen egy körtúrát a tulipánföldek között. A túra kisebb tavak mellett és Hollandia zöld szívén keresztül vezet vissza Amszterdamba, az Amstel folyó mentén. A folyó partján bájos falvak és stílusos vidéki házak övezik útját egészen Amszterdamig. A város is a folyó után kapta a nevét. A kezdetekben, a XIII. században Amszterdam egy kis halászfalu volt a folyó torkolatánál. A város legrégibb része az Oude Kerk (Öreg templom) körül található.

 

5. nap

Elutazás 

 

Árak

Tulipánok földjén 5nap/4éj | Árak / fő

2024-05-01 - 2024-12-31Kétágyas: 599 € (239 600 Ft)

Bérkerékpár: 48 EUR/kerékpár

Félpanzió: (4xvacsora a szállodákban): 110 EUR//fő

 

FIGYELEM! A feltüntetett részvételi díjak esetenként tájékoztató jellegűek, minden esetben személyre szóló részletes ajánlatot küldünk!

 

 

A részvételi díj tartalmazza:
  • 4 éjszaka szállás jó színvonalú 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • Kerékpáros térkép, ismertető (német vagy angol)
  • GPS nyomvonal adatok telefonra tölthető
  • Telefonos asszisztencia Hollandiában (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ