Keresés


Duna mentén komótosan Passau Bécs - 8éj

Kerékpártúra Passau-Bécs 9nap/8éj 30-49km/nap

A Duna menti kerékpárúton kimondottan kényelmes tempóban, komótosan, rövid napi távokkal. Ráérős, barangolós, poroszkáló biciklizést kedvelőknek ajánljuk...
Duna mentén komótosan Passau Bécs - 8éj
890 €-tól (360 500 Ft) 1

Pozíciószám: OÖ-05

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Indulási időpontok: SZERDA, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZOMBAT

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík, a folyó mentén lefelé. Családoknak 12 év feletti gyerekekkel ajánljuk.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bécs kb. 250km

 

 

1. nap: Kiutazás
Egyéni kiutazás Bécsbe
, gépkocsi parkolás az általunk javasolt P+R parkolóházban, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Onnan kb. 09.00 órakor indulás kerékpáros transzferbusszal  Passau-ba, közvetlenül a program első szállodájához. Kényelmesebbé tehető az indulás egy plusz éjszaka szállás foglalásával Bécsben előző éjszakára. Ez esetben reggeli után a szállodája elött felszállhat kényelmesen a transzferbuszra. Foglaláskor jelezze ez irányú igényét és ennek megfelelően állítjuk össze az ajánlatot  -  kb. 40 EUR/fő felárat jelent a bécsi szállás, hotel***.

 

2.nap: Kerékpártúra Passau - Engelhartszell v. környéke (kb. 30km)

3.nap: Engelhartszell - Aschach/Eferding (kb. 40km)

4.nap: Aschach/Eferding - Linz (kb. 30km)

5.nap: Linz - Wallsee/Mitterkirchen (kb. 45km)

6.nap: Wallsee/Mittelkirchen - Marbach v. környéke (kb. 45km)

7.nap: Marbach - Krems (kb. 49km)

8.nap: Krems - Tulln (kb. 40km)

9.nap: Tulln - Bécs (kb. 35km)

A túra végeztével átbiciklizik Bécsen, a kerékpárút mellett fekvő parkolóig, ahol autóját hagyta, ezután felveheti poggyászát a megadott bécsi szállodában, majd hazautazás. Bécsi szállás foglalható erre az éjszakára, ha nem szeretne az utolsó túra után rögtön hazautazni - kérje ajánlatunkat.

 

Kiutazás, kerékpárszállítás

A kiutazás Bécsig, az általunk javasolt P+R parkolóházig egyénileg történik, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Itt kedvező áron lehet parkolni, kb. 4,- euró/nap díjért. Reggel 9 órakor indul a parkolóház elől a kerékpáros transzferbusz, amely utasokat, kerékpárokat szállít és közvetlenül a programban szereplő első hotelnél áll majd meg.

 

Árak

Passau Bécs komótosan 9nap/8éj | Árak / fő

2024-04-28 - 2024-09-20Kétágyas: 999 € (404 600 Ft)
2024-09-21 - 2024-12-30Kétágyas: 890 € (360 500 Ft)

Félpanzió felár: 259,- euró/fő  (8xvacsora az adott szállodában).

Egyágyas elhelyezés: lehetséges, kérje ajánlatunkat.

Gyerekkedvezmény a szülőkkel egy szobában pótágyon, max. 2 gyermek:
0-6 100%, 7-11 50%, 12-14 25%, 15-99 10%
Kerékpárbérlés: 99,- euró / kerékpár (kényelmes, jó minőségű túra trekking kerékpár az Ön váz méretében. 219,- euró/elektromos kerékpár.
A részvételi díj tartalmazza:
  • 8 éjszaka szállás 3-4 csillagos színvonalú szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás naponta szálláshelytől szálláshelyig
  • Kerékpáros transzferbusz Bécs-Passau útvonalon kerékpárral együtt
  • Magyar nyelvű útikönyv Duna menti kerékpárút + osztrák profi kerékpáros térkép
  • Digitális útidokumentáció GPS nyomvonal telefonra tölthető
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal

A Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek.

Ma a Passau és Hainburg közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.

Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ