Keresés


Duna menti kerékpártúra Passau-Bécs - 6éj Sláger

Klasszikus változat - 7nap/6éj - 40-69km/nap

A legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal jól bevált szakaszolással, kezdő túrázók számára is kényelmesen teljesíthető napi távokkal, poggyászszállítással, minőségi szállodai elhelyezéssel.
Duna menti kerékpártúra Passau-Bécs - 6éj
609 €-tól (246 600 Ft) 1

Pozíciószám: OÖ-01

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

 

 

Indulási időpontok: SZERDA, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZOMBAT

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és aszfaltozott kerékpárúton halad, sík, a folyó mentén lefelé. Családoknak 12 év feletti gyerekekkel ajánljuk.

 

Ajánlott kerékpár: túra trekking vagy országúti kerékpár.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bécs kb. 250km

 

 

1. nap
Egyéni kiutazás Bécsbe
, gépkocsi parkolás az általunk megadott P+R parkolóházban, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Onnan kb. 09.00 órakor indulás kerékpáros transzferbusszal  Passau-ba, közvetlenül a program első szállodájához. Kényelmesebbé tehető az indulás egy plusz éjszaka szállás foglalásával Bécsben előző éjszakára. Ez esetben reggeli után a szállodája elött felszállhat kényelmesen a transzferbuszra. Foglaláskor jelezze ez irányú igényét és ennek megfelelően állítjuk össze az ajánlatot  -  kb. 40-50 EUR/fő felárat jelent a bécsi szállás, hotel***.

2. nap
Passau - Schlögen v. környéke (Duna-kanyar), kb.41km
Semmiképpen ne hagyja ki az Engelszell-i kolostorlátogatást! Innen tovább halad a Schlögen-i Duna-kanyar irányába - a természet szépsége, fura képződményei lenyűgözik majd.

3. nap
Schlögen - Linz (kb. 56 km)
Elhagyva a felső Duna-völgy erdős dombvidékét majd átkelve az Eferidnger-i medencén az utunk a virágzó dunaparti  városba, Linz-be vezet.

4. nap
Linz - Grein / Bad Kreutzen (kb. 60 km)
Ezen a szakaszon rengeteg látnivaló várja Önt: Enns, Ausztria legrégibb városa, még érintetlen ligetek, rétek, és végül az elragadó hajós- barokk városka, Grein.

5. nap
Grein/Bad Kreutzen - Wachau (kb. 69 km)
Egy kellemes kerékpáros túra a Struden - és Nibelungengau folyóvölgyeken át egészen Wachau-ig. A melki apátság tornyai pedig már a távolból üdvözölnek bennünket.

6. nap
Wachau - Traismauer (kb. 40 km) 
Szelíd lankás szőlőhegyek kísérik a Dunát a jobb és bal parton egyaránt. Ismert településeken keresztül - Weissenkirchen, Spitz, Dürnstein oder Krems - haladunk mielőtt megérkezünk Traismauer-be.

7. nap
Traismauer- Wien (kb. 60 km)
A túra végeztével átbiciklizik Bécsen, a kerékpárút mellett fekvő parkolóig, ahol autóját hagyta, ezután felveheti poggyászát a megadott bécsi szállodában, majd hazautazás.

 

Kiutazás, kerékpárszállítás

A kiutazás Bécsig, az általunk megadott P+R parkolóházig egyénileg történik, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Itt kedvező áron lehet parkolni, kb. 4,- euró/nap vagy 15,- euró/hét díjért. Reggel 9 órakor indul a parkolóház elől a kerékpáros transzferbusz, amely utasokat, kerékpárokat szállít és közvetlenül a programban szereplő passau-i hotelnél áll majd meg.

 

 

 

 

Árak

Passau-Bécs klasszikus 7nap/6éj | Árak / fő

2024-04-27 - 2024-09-20Kétágyas: 739 € (299 300 Ft)
2024-09-21 - 2024-12-31Kétágyas: 609 € (246 600 Ft)

Félpanzió felár: 155,- euró/fő  (6xvacsora az adott szállodában).

Egyágyas elhelyezés: lehetséges, kérje ajánlatunkat.

Gyerekkedvezmény a szülőkkel egy szobában pótágyon:
0-6 100%, 7-11 50%, 12-14 25%, 15-99 10%
Bérkerékpár: 88,- euró / kerékpár (kényelmes, jó minőségű túra trekking kerékpár az Ön váz méretében.
198 euró/ elektromos kerékpár (Pedelec)
A részvételi díj tartalmazza:
  • 6 éjszaka szállás jó színvonalú 3 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig (Passau-Bécs között)
  • Kerékpáros transzferbusz Bécs-Passau útvonalon kerékpárral együtt
  • Magyar nyelvű útikönyv Duna menti kerékpárút, térkép melléklettel
  • Személyre szabott digitális, telefonra is letölthető úti dokumentáció (német vagy angol) és nyomvonal (.gpx)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 A Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek.


Ma a Passau és Hainburg közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.

Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 4 vélemény érkezett.
Simándi Attila2022.07.26. 11:11
Köszönjük a szervezést, minden zökkenőmentesen ment. Mi egy 6 nap és 5 éjszakás túrán vettünk részt, csomagjainkat magunk vittük. Szállodák minősége kifogástalan volt, nagyon szép helyeken szálltunk meg s a fogadtatás is első osztályú volt. Nagyon nagy élmény volt. Amilyen tájakon jártunk arra nincsenek szavak, gyönyörű volt. Mindenkinek ajánlani tudom a túrát és a szervező céget is!
Jövőre újra megyünk!
Köszönettel: Simándi Attila
Voina Katalin2019.10.01. 19:10
Két felnőtt és egy gyerek 11 éves Passau Bécs útvonal , április 13 indulni, kérem e mailben írni ha lehetséges ..
Glavinics Tibor2015.08.01. 16:58
Profi szervezés, kellemes szállások, barátságos házigazdák. Kitűnően éreztük magunkat.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ