Keresés


Trans Algarve - kerékpárral a portugál tengerparton Tipp

Faro Algarve 260km 30-50km/nap 8nap/7éj

Évi 3000 óra napsütés, lélegzetelállító panoráma, tintakék tengerből kiemelkedő, hatalmas sziklafalak, arany homokos öblök alkotnak háttérkulisszát a portugál biciklis nyaraláshoz. Igazi élvezet átlagosnál kicsit sportosabb bringások számára - de E-bike is bérelhető a túrához, így bárki számára teljes az élmény.
Trans Algarve - kerékpárral a portugál tengerparton
845 €-tól (329 600 Ft) 3

Pozíciószám: ALG7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

A bringázás, a kerékpártúrázás akkora népszerűségnek örvend , hogy szinte alig marad a kétkerekűek által felfedezetlen régió, évről-évre új, jól biciklizhető helyekről értesülünk.
Nem minden napi élmény a portugál tengerparton, a kb. 260km hosszan húzódó túraútvonal sem, a spanyol határ közekétől egészen Európa legdélebbi csücskéig - Cabo de Sao Vicente (a világ végének hitték elődeink) amely már részben kitáblázott, de jó térképet és GPS nyomvonalat is biztosítunk az úthoz, így okostelefonján is követheti a helyes irányt. Ráadásul már a kora tavaszi időszakban, vagy a késő őszi hónapokban elmenekülhet az itthoni hideg elől.

 

Indulási időpontok: NAPONTA
Minimum létszám: 1fő
A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)
Minimum létszám: 1fő
Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár ballonosabb gumikkal >42mm vagy MTB
Az útvonal jellege, terepviszonyok: Az útvonal portugál partnerirodánk személyes bejárása alapján készült, legnagyobb részt gyér forgalmú, aszfaltozott vagy laza burkolatú mellékutakon halad, de vannak kerékpárutak is. Dimbes-dombos és sík területek váltják egymást.

 

1.nap: Kiutazás Faro-ba.
Budapestről a Wizzair légitársaság indít járatokat tavasztól közvetlenül Faro-ba, de Liszabon-ból is elérhető a város vonattal. Hotel**** Faro-ban, a yacht kikötő közelében, centrumhoz közel.

2.nap: Faro - Vila Real - Tavira (kb. 34km, 203m szintemelkedés)
Reggeli után a szállodában átvehetőek a bérkerékpárok, ki-ki a testmagasságának megfelelő vázmérettel, majd ezeket egyből az 5 percre lévő vasútállomáson fel is pakolják a vonatra és irány Vila Real, innen indul a biciklitúra. Mediterrán fenyvesek és citrus erdők között vezet az út a Ria Formosa nemzeti park területén, kagylótelepek és sólepárlók tarkítják még a látványt. Tavira egy mozgalmas üdülőhely, nyüzsgő éjszakai élettel és itt kell megkóstolni a faszénen grillezett szardíniát is. Hotel***.

3.nap: Tavira – Faro (kb. 45km, 273m szintemelkedés)
Szép kerékpárút vezet ki Tavirából, hangulatos halászfalukon keresztül, megkapó, képeslapszerű látvány a sok színes halászbárka, a hófehér házak és a mélykék háttér mindehhez. Faroban a már ismert 4csillagos hotelben lesz a szállás.

4.nap: Faro – Albuferia (kb.42km, 312m szintemelkedés)
A nemzeti park kivezető részén, lagúnák között, hangulatos fahidakon át gurulnak a kerekek, vízimadarak, flamingók kísérik a túrázót. Homokos partszakaszok csábítanak fürdésre a mélykék tengerben, parkok, golfpályák, yacht kikötők és széles strandok (pl. Falesia) mellett vezet az út a hamisítatlan portugál településig, ahol egy kis festői öböl és a kötelező – Algarvéra oly jellemző meredek vörös-sárga sziklafalak szegélyezik a partot. Hotel*** medencével.

5.nap: Albuferia – Portimao (kb. 57km, 781m szintemelkedés)
Ez a nap némileg erősebb combot és vádlit igényel, emelkedőkkel tarkított utakon kell haladni – a látvány persze kárpótol ezért: olyan ismert üdülőhely mint Albufeira – a halászfaluból lett turistaparadicsom, vagy a part jelképévé vált Nossa sra da rocha kápolna, amely méltóságteljesen trónol egy hatalmas sziklafal tetején. Hotel**** medencével.

6.nap: Portimao – Salema (kb. 50km, 622m szintemelkedés)
Ezen a szakaszon kezdődik Algarve turisták által kevésbé látogatott – tehát az igazi – része. Mai is aktív halászfaluk sorakoznak egymás után, majd a táj is hirtelen megváltozik, egy zöld ill. örökzöld dombvidék szegélyezi a part menti utat éles kontrasztot képezve az előző napok szerényebb vegetációjával. Hotel*** Salema strandja mellett.

7.nap: Salema – Sagres (kb. 32km, 468m szintemelkedés)

Az utazás utolsó túranapjára marad a program fénypontja, biciklitúra Európa legdélnyugatibb csücskéhez, a világ végéhez – legalábbis régen úgy hitték, hogy ezen túl csak az óceán van. Csodás panoráma a hatalmas víz-horizont, a misztikus hangulat is magával ragadó. Hotel*** Sagres-ben, a homokos strand mellett. Itt lehet leadni majd bérelt kerékpárokat is.

8.nap: Elutazás
Reggeli után egy transzferjárat viszi vissza a különleges élményekkel gazdagodott bicikliseket Faro-ba, a túra kiindulópontjához, a városba, vagy a repülőtérre – igény szerint.

 

 

 

Árak

Trans Algarve Portugália 8nap/7éj | Árak / fő

2023-10-01 - 2023-10-31Kétágyas: 905 € (353 000 Ft)
2023-11-01 - 2023-12-31Kétágyas: 845 € (329 600 Ft)
Kerékpárbérlés: (előre foglalandó)
Túra trekking kerékpár: 140 euró
Elektromos kerékpár: 190 euró
 
Figyelem! a feltüntetett részvételi díjak és árak esetenként csak tájékoztató jellegűek, minden érdeklődés esetén személyre szabott részletes ajánlatot küldünk.
A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás 4 és 3 csillagos válogatott szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás a hotelek között naponta
  • Személyes túramegbeszélés, üdvözlés (német, angol nyelven)
  • Kerékpáros térképek, itiner, útvonalleírás (német vagy angol nyelvű)
  • GPS készülék használat ill. GPS nyomvonal saját készülékre, telefonra
  • Vonatjegy Faro-Vila Real a 2. napon
  • Transzfer a 8.napon vissza Faro-ba
  • Telefonos aszisztencia Portugáliában (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Császár Andrea2018.01.14. 16:49
Nagyon jól szervezett túra gyönyörű tájakon. Az első 3 nap kifejezetten könnyű, a további napok fárasztóbbak de megéri mert ítt vannak a legyszebb látnivalók, tengerpartok.
Jó minőségű tengerparti vagy parthoz közeli szállásokat foglalnak és mindenhol kedves korrekt hozzáállással találkoztunk. Mediterrán terület de nagyon 'európai' semmit nem tapasztaltunk a spanyol vagy görög 'rendetlenségből'.
Októberben is nagyon kellemes időben tudtuk végigjárni, szerintem szeptember vagy október eleje a legjobb idő a túra teljesítésére.
Mindenkinek ajánlom akinek átlagos vagy annál kicsit jobb kondija van.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ