Keresés


Duna menti kerékpártúra Passau Bécs - 4éj

Tempós változat - 5nap/4éj - 70-85 km/nap

A legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal jól bevált szakaszolással, sportosabb napi etapokkal, csomagszállítással, szállodai elhelyezéssel.
INGYENES ÚTLEMONDÁS 14 NAPPAL INDULÁS ELŐTT!
Duna menti kerékpártúra Passau Bécs - 4éj
349 €-tól (130 900 Ft) 3

Pozíciószám: OÖ-02

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

 

INDULÁS ELŐTTI 14. NAPIG INGYENESEN MÓDOSÍTHATÓ VAGY LEMONDHATÓ! FOGLALÁSKOR ELŐLEG BEFIZETÉSE NEM SZÜKSÉGES!

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík vidéken, a folyó mentén, minimális tájékozódási készséggel végig biciklizhető.

 

Ajánlott kerékpár: túra trekking vagy országúti kerékpár.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bécs kb. 250km

 

 

1. nap 

Egyéni kiutazás Bécsbe, gépkocsi parkolás az általunk megadott P+R parkolóházban, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Onnan kb. 09.00 órakor indulás kerékpáros transzferbusszal - amely kerékpárját is szállítja - Passau-ba, közvetlenül a program első szállodájához.

2. nap
Passau - Feldkirchen/Aschach (kb. 70km).

3.nap
Feldkirchen/Aschach-Grein (kb. 85 km).

4.nap
Grein - Krems (kb. 85 km).

5. nap
Krems - Bécs (kb. 80 km)
A túra végeztével átbiciklizik Bécsen, a kerékpárút mellett fekvő parkolóig, ahol autóját hagyta, ezután felveheti poggyászát a megadott bécsi szállodában, majd hazautazás.

 

Kiutazás, kerékpárszállítás

A kiutazás Bécsig, az általunk megadott P+R parkolóházig egyénileg történik, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Itt kedvező áron lehet parkolni, 4,- euró/nap vagy 15,-euró/hét díjért  Reggel 9 órakor indul a parkolóház elől a kerékpáros transzferbusz, amely utasokat, kerékpárokat szállít és közvetlenül a programban szereplő passau-i hotelnél áll majd meg.

 

 

Árak

Passau-Bécs tempósan 4 éjszaka | Árak / fő

2021-04-01 - 2021-04-30Kétágyas: 349 € (130 900 Ft)
2021-05-01 - 2021-09-24Kétágyas: 379 € (142 100 Ft)
2021-09-25 - 2021-12-31Kétágyas: 349 € (130 900 Ft)

Kerékpáros transzferbusz Bécs-Passau: 42,50 EUR/fő kerékpárral együtt a buszon fizetendő

Félpanzió: 88,-€/fő

Gyerekkedvezmény a szülőkkel egy szobában pótágyon:
0-6 100%, 7-11 50%, 12-14 25%, 15-99 10%
Egyágyas elhelyezés: lehetséges, kérje ajánlatunkat.
Kerékpár: 75 EUR  /kerékpár túra trekking bicikli, 169 EUR/ elektromos kerékpár (Pedelec)
A részvételi díj tartalmazza:
  • 4 éjszaka szállás 3 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • 1 alkalom kerékpáros komp használat
  • Magyar nyelvű útikönyv Duna menti kerékpárút + német v. angol nyelvű profi kerékpáros térkép
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal

A gyönyörűen kiépített Duna menti kerékpárút (Donauradweg) Európa  első számú kedvence, jó minőségű, aszfaltozott és szinte végig autó forgalomtól mentes kerékpáros túraútvonal.

 

Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek. 

A Passau és Bécs közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a látogatókat.
 
Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ