Keresés


Kerékpártúra Csehország Prága-Drezda Sláger

...a Moldva és az Elba-folyók mentén

Prágát, a söröket és a knédlit szeretjük, a kerékpározást nem kevésbé, miért ne kötnénk össze őket? Prágától a két folyó mentén vezet a szépen kiépített kerékpárút természeti és kulturális aktív kikapcsolódást nyújt.
Kerékpártúra Csehország Prága-Drezda
599 €-tól (242 600 Ft) 2

Pozíciószám: AUG-01

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az Elba-folyó menti kerékpáros útvonal Németország legkedveltebb túrái közé tartozik, 1260 km hosszan szeli át az országot. A folyó Csehországban ered, Prága közelében találkozik a Moldvával, a Cseh-medence északi részén keresztül folyik át Németországba, szász földre (Szász-Svájcként is szoktuk emlegetni), majd egészen Hamburg fölött torkollik az Északi-tengerbe. A folyó mentén, amelynek cseh neve Labe, németül Elbe, kiváló és kitáblázott kerékpárút húzódik, szép és nyugodt természeti környezetben, hangulatos városokat is érintve. A program a folyó csehországi szakaszát járja be, utolsó napon átlépve a német határt.

 

 
Indulási időpontok: VASÁRNAP  -  4 fő létszámtól bármely napon lehetséges.
A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)
Minimum létszám: 1fő
Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal kijelölt és védett kerékpárúton halad, csaknem teljesen sík, a folyó mentén, annak közvetlen közelében.
Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.
Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Drezda kb. 670km vagy Budapest-Prága kb. 520km.
 
1.nap vasárnap:
Egyéni kiutazás Prágába, gépkocsiparkolás a megadott szállodánál.
 
2.nap hétfő: Prága-Melnik (kb.55km)
Az első etap a Moldva-folyó mentén vezet ki a cseh fővárosból, mindig a folyó mentén halad és szinte végig aszfaltozott. Itt kell számítani a teljes útvonal egyetlen emelkedősebb részére is néhány kilométeren, de ez sem jelent különleges kihívást és szép panorámával jutalmaz amikor a gurítja a túrázókat a két folyó találkozásának közelébe (Moldva-Elba).
 
3.nap kedd: Melnik-Litomerice v. környéke (kb. 48km)
Itt már az Elba adja meg az útirányt, folyásiránnyal megegyezően kell biciklizni a szép kerékpárúton. Ebédszünet Roudnicében, ahonnan lehet a folyó mindkét oldalán tovább indulni – bár a bal parton némi autóforgalom is van, cserébe érinti Terezint, az egykori habsburgi birodalmi várost. A a kijelölt kerékpáros útvonal a másik oldalon halad.
4.nap szerda: Litomerice-Decin (kb. 50km)
A változatos folyó parti vidéken egy jelentős várrom (Schreckenstein) gondoskodik többek között a változatosságról, majd Decin barokk kastélya, amely már Frederic Chopin-t is megihlette.
 
5.nap csütörtök: Decin-Bad Schandau-Drezda (kb. 66km)
Az utolsó túranapon történik a határátkelés és Szász-Svájc németországi részén telik, csodás és legendás természeti adottságokkal rendelkezik a vidék, Bad Schandau, ragyogó bicikliúton, hangulatos piknikezőkkel az út és az Elba mellett.
 
6.nap péntek: Drezda, elutazás
A kerékpáros transzferbusz csak kb. 14.00 órakor indul Prágába, közvetlenül a szállodához, ahol autóját leparkolta, így délelőtt jut még idő és lehetőség Drezdára, a szállodából történő kijelentkezés után csomagjait és a kerékpárokat a szállodában megőrzik.
 
Az útvonal rugalmas lehetőséget biztosít teljesen egyéni program megvalósításához is – bár a klasszikus útirány a Prága-Drezda, folyásirányban. A fenti összeállítás a pénteki, menetrend szerinti kerékpáros transzferbusz miatt praktikus, de 4 főtől már a privát transzfer is gazdaságos, így bármelyik napon, bármelyik irányba megkezdhető a túra (Prága- Drezda vagy fordítva)

 

 

Árak

Moldva-Elba kerékpártúra 6nap/5éj | Árak / fő

2024-05-06 - 2024-09-07Kétágyas: 630 € (255 200 Ft)
2024-09-08 - 2024-12-31Kétágyas: 599 € (242 600 Ft)

Kerékpárbérlés: 75,- euró/kerékpár túra trekking, 150,- euró E-bike.

A részvételi díj tartalmazza:
  • 5 éjszaka szállás 3 és 4 csillagos színvonalú hotelekben
  • Reggeli
  • Csomagszállítás naponta a szállodák között
  • Kerékpáros atlasz Elba (német nyelvű)
  • Buszos transzfer kerékpárszállításal transzferbusz Drezda-Prága útvonalon
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 2 vélemény érkezett.
Nagy Gábor2022.09.30. 21:28
Csodaszép túra volt, változatos tájakkal és utakkal, tökéletes szervezés, kényelmes hotelek, pontosság, jó kerékpárok, nagyon javasoljuk mindenkinek, köszönjük a lehetőséget!!!! Gábor, Katalin
Takács László2017.08.16. 20:18
Nagyon jól szervezett túra gyönyörű tájakon keresztül. Nagy élmény volt végigtekerni.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ