Keresés


Kerékpártúra Prága Drezda Moldva Elba mentén Tipp

Prágából Szász Svájcon át Drezdába 6nap/5éjszaka

Prágát, a söröket és a knédlit szeretjük, a kerékpározást nem kevésbé, miért ne kötnénk össze őket? Prágától Drezdáig két folyó mentén vezet a szépen kiépített kerékpárút természeti és kulturális aktív kikapcsolódást nyújt.
Kerékpártúra Prága Drezda Moldva Elba mentén
489 €-tól (163 800 Ft) 2

Pozíciószám: AGU-PRAG5

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az Elba-folyó menti kerékpáros útvonal Németország legkedveltebb túrái közé tartozik, 1260 km hosszan szeli át az országot. A folyó Csehországban ered, Prága közelében találkozik a Moldvával, a Cseh-medence északi részén keresztül folyik át Németországba, szász földre (Szász-Svájcként is szoktuk emlegetni), majd egészen Hamburg fölött torkollik az Északi-tengerbe. A folyó mentén, amelynek cseh neve Labe, németül Elbe, kiváló és kitáblázott kerékpárút húzódik, szép és nyugodt természeti környezetben, hangulatos városokat is érintve. A program a folyó csehországi szakaszát járja be, utolsó napon átlépve a német határt.

 

 

Indulási időpontok: VASÁRNAP

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal kijelölt és védett kerékpárúton halad, csaknem teljesen sík, a folyó mentén, annak közvetlen közelében.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Drezda kb. 670km vagy Budapest-Prága kb. 520km.

 

1.nap vasárnap:

Egyéni kiutazás Prágába, gépkocsiparkolás a megadott szállodánál.

2.nap hétfő: Prága-Melnik (kb.55km)

Az első etap a Moldva-folyó mentén vezet ki a cseh fővárosból, mindig a folyó mentén halad és szinte végig aszfaltozott. Itt kell számítani a teljes útvonal egyetlen emelkedősebb részére is néhány kilométeren, de ez sem jelent különleges kihívást és szép panorámával jutalmaz amikor a gurítja a túrázókat a két folyó találkozásának közelébe (Moldva-Elba).

3.nap kedd: Melnik-Litomerice v. környéke (kb. 48km)

Itt már az Elba adja meg az útirányt, folyásiránnyal megegyezően kell biciklizni a szép kerékpárúton. Ebédszünet Roudnicében, ahonnan lehet a folyó mindkét oldalán tovább indulni – bár a bal parton némi autóforgalom is van, cserébe érinti Terezint, az egykori habsburgi birodalmi várost. A a kijelölt kerékpáros útvonal a másik oldalon halad.

4.nap szerda: Litomerice-Decin (kb. 50km)

A változatos folyó parti vidéken egy jelentős várrom (Schreckenstein) gondoskodik többek között a változatosságról, majd Decin barokk kastélya, amely már Frederic Chopin-t is megihlette.

5.nap csütörtök: Decin-Bad Schandau-Drezda (kb. 66km)

Az utolsó túranapon történik a határátkelés és Szász-Svájc németországi részén telik, csodás és legendás természeti adottságokkal rendelkezik a vidék, Bad Schandau, ragyogó bicikliúton, hangulatos piknikezőkkel az út és az Elba mellett.

6.nap péntek: Drezda, elutazás
A kerékpáros transzferbusz csak 13.00 órakor indul Prágába, közvetlenül a szállodához, ahol autóját leparkolta, így délelőtt jut még idő és lehetőség Drezdára, a szállodából történő kijelentkezés után csomagjait és a kerékpárokat a szállodában megőrzik.

Az útvonal rugalmas lehetőséget biztosít teljesen egyéni program megvalósításához is – bár a klasszikus útirány a Prága-Drezda, folyásirányban. A fenti összeállítás a pénteki, menetrend szerinti kerékpáros transzferbusz miatt praktikus, de 4 főtől már a privát transzfer is gazdaságos, így bármelyik napon, bármelyik irányba megkezdhető a túra.

 

 

Árak

Drezda-Prága kerékpártúra 6nap/5éj | Árak / fő

2019-04-01 - 2019-12-31Kétágyas: 489 € (163 800 Ft)

Kerékpáros transzferbusz Drezda-Prága útvonalon: 55,- euró/fő kerékpárral együtt.

Bérkerékpár: 50,- euró/kerékpár

A részvételi díj tartalmazza:
  • 5 éjszaka szállás 3 és 4 csillagos hotelekben
  • Reggeli
  • Csomagszállítás naponta a szállodák között
  • Kerékpáros atlasz Elba (német nyelvű)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon

 

A részvételi díj nem tartalmazza: útlemondási biztosítás, utasbiztosítás, kerékpáros transzferbusz ára Drezda-Prága útvonalon.

Útvonal
 
Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Takács László2017.08.16. 20:18
Nagyon jól szervezett túra gyönyörű tájakon keresztül. Nagy élmény volt végigtekerni.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ