Keresés


Duna menti kerékpártúra Passau-Bécs - 5éj

Passau-Bécs 6nap/5éj kb. 60-80km/nap

A legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal jól bevált szakaszolással, kényelmesen teljesíthető napi etapokkal, csomagszállítással, családias elhelyezéssel panziókban, vendégházakban.
Duna menti kerékpártúra Passau-Bécs - 5éj
643 €-tól (257 200 Ft) 2

Pozíciószám: AR-PASBE5

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Indulási időpontok: SZERDA, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZOMBAT

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík, a folyó mentén lefelé, minimális tájékozódási készséggel könnyedén végig biciklizhető.

 

Ajánlott kerékpár: túra trekking vagy országúti kerékpár.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bécs kb. 250km

 

Napi szakaszok: kb. 60-80km/nap

 
1. nap
Egyéni kiutazás Bécsbe
, gépkocsi parkolás az általunk javasolt parkológarázsban, amely közvetlenül a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Onnan kb. 09.00 órakor indulás kerékpáros transzferbusszal - amely a kerékpárját is szállítja -  Passau-ba.
 
A további szállások az alábbi településeken vagy környékén helyezkednek el, a napi távok kb. 60-80km hosszúak.

2. nap: Oberes Donautal
3. nap: Enns vagy környéke
4. nap: Marbach/Maria Teferl
5.nap: Krems/Traismauer
6.nap: Bécsbe érkezvén a kerékpárút mellett fekvő parkolóig kerekezhet, ahol autóját hagyta, ezután felveheti poggyászát a megadott bécsi szállodában, majd hazautazás.
 

Kiutazás, kerékpárszállítás

A kiutazás Bécsig, az általunk javasolt P+R parkolóházig egyénileg történik, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Itt kedvező áron lehet parkolni, kb. 5,- euró/nap vagy 18,-euró/hét díjért. Reggel 9 órakor indul a parkolóház elől a kerékpáros transzferbusz, amely utasokat, kerékpárokat szállít és közvetlenül a programban szereplő hotelnél áll majd meg.

 

 

 

Árak

Karékpártúra Passau Bécs 6nap/5éj | Árak / fő

2024-05-01 - 2024-05-14Kétágyas: 643 € (257 200 Ft)
2024-05-15 - 2024-09-10Kétágyas: 699 € (279 600 Ft)
2024-09-11 - 2024-12-31Kétágyas: 643 € (257 200 Ft)

Kerékpáros transzferbusz Bécs-Passau útvonalon kerékpárral együtt: kb. 55 EUR/fő a buszon fizetendő.

Egyágyas elhelyezés: lehetséges, kérje ajánlatunkat.

Félpanzió: nem lehetséges előre foglalni

Kerékpárbérlés:  99,- euró /kerékpár, kényelmes, jó minőségű túra trekking kerékpár. 229,- euró elektromos kerékpár (Pedelec).
A részvételi díj tartalmazza:
  • 5 éjszaka szállás családias kisebb szállodákban, panziókban, Gasthof-okban
  • 2 ágyas, pótágyazható szobákban, saját fürdőszobával, WC-vel
  • Reggeli ellátás
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig (Passau-Bécs között)
  • Magyar nyelvű útikönyv Duna menti kerékpárút + osztrák kerékpáros atlasz
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek.


A Passau és Bécs közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.
 
Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 3 vélemény érkezett.
Kovacs Monika2020.07.24. 13:11
A Duna-menti kerékpárút, azaz a Donauradweg Európa első és máig legnépszerűbb biciklis útvonala . Ezt jártuk be mi is 5 nap alatt 2020.07 13-17 Passautól-Becsig a Bike Holidays szervezeseben. 345 km tekerünk csodaszép tájakon keresztül. A nagyon jo korultekinto szervezes altal nekunk csak a taj szepsegeben kellett gyonyorkodnunk. A szallasok es az ellatasok megfeleloek voltak. Sot a kolcsonzott biciklik is jol szuperaltak. Mar tobb ismerosom is kerdezte a szervezest es jo szivvel tudom ajanlani mindenkinek a Bike Holidays.
Koszonunk mindent!
Valoszinuleg meg mas turat is ki fogunk probalni!
Burics József2016.06.24. 12:13
Nagy könnyebbséget jelentett a bőröndök profi mozgatása egyik szállásról a másikra, így nekünk csak a kerekezés maradt, na meg a gyönyörű tájak, amin keresztül vezetett az utunk. Sportos túrának gondolom inkább, de ami mellett így is maradt idő a főbb érdekesebb helyek felkeresésére is.
Elek István2016.06.21. 14:26
A szervezés, a szállások kitűnőek voltak. Csak a legjobbakat mondhatom. Azt hiszem, hogy az ár/érték arány a legjobb. Jó szívvel ajánlom másoknak is.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ