Keresés


Innsbruck-Passau. Az Inn-folyó mentén - kényelmes Tipp

Innsbruck - Passau kb. 336km 44-67km/nap 8nap/7éj

Az 510 km hosszú Inn folyó a Felső-Duna legjelentősebb mellékfolyója. Partjain változatos tájak váltják egymást – a Felső-Alpok meglett hegyi panorámájától a Duna-völgy kecses lejtőiig...és egy kiválóan kiépített valamint kitáblázott kerékpárút, amely méltó kihívója a Duna menti túraútvonalnak!
Innsbruck-Passau. Az Inn-folyó mentén - kényelmes
629 €-tól (210 700 Ft) 2

Pozíciószám: AR-INN7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Az Inn folyó keresztül folyik Tirolon, Kufsteinnél belép Bajorország területére és Braunau valamint Passau között Németország és Ausztria határfolyója lesz, mielõtt Passaunál a Dunába ömlik. Szinte hihetetlen, de zömében sík terepen halad a túra útvonala!

Látogassa meg Kufstein híres várát, ahol több magyar, ismert személyiség is raboskodott, pl. Kazinczy Ferenc, Teleki Blanka vagy Rózsa Sándor!

 

 

 

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig:  Budapest-Schärding kb. 518km

 

Indulási időpontok: szombat és vasárnap

 

1. nap - egyéni utazás Schärdingbe
Gépkocsiját ingyenesen leparkolhatja a túra idejére Schärdingben, partnerirodánk telephelyén. Onnan indul a kerékpáros transzferbusz 14.30 órakor Innsbruckba, a program első szállodájához és kerékpárokat is szállít. Hotel Innsbruckban.

 

2.nap - Innsbruck - Strass, kb. 44km

Innbruck városából az olimpiai falut is érintve vezet ki a kerékpárút, Schwarz és Hall után a Zillertal kapján keresztül ér Strassba.

 

3.nap - Strass - Kufstein, kb. 40km

Tökéletes minőségű kerékpárúton biciklizhet a folyó mentén, alpesi vidéken, ám mégis nagyrészt sík terepen. Várak és hangulatos kisvárosok szegélyezik az útvonalat.

 

 

4. nap - Kufstein -Wasserburg, kb.65 km

A kiszélesedett Inn folyót kényelmesen követve indul a túra Rosenheim felé. Már a rómaiak jelentős gazdasági várossá építették ki a Chimsee környéki települést. 

Főként a folyó mentén, erdőkkel  teletűzdelt tájon visz az utunk Wasserburgba . A   folyómeder különleges fekvése egyedi városképet nyújt. Lenyűgöző óvárosával, szép homlokzataival és hangulatos szűk utcáival Wasserburg méltán az Inn vidékének legszebb városa. 

 

5. nap - Wasserburg - Mühldorf, kb. 45 km
Mühldorf felé megművelt földek mellett vezet utunk, kicsit távolabb a folyótól kis falvakon át haladva. Mühldorfra jellemző a kiterjedt belváros gyönyörű polgári házakkal beépítve.  

 

6. nap - Mühldorf - Braunau/Prienbach, kb.55 km
Szakítson egy kis időt két jelentős keresztény kegyhelyre:  Altötting, Bajorország római katolikus vallási központja  és Marktl, XVI. Benedek Pápa szülőhelye.

 

7. nap - Braunau/Prienbach - Schärding, kb.50 km
Ez a szakasz különleges természeti élményt tartogat. Itt található ugyanis az Alsó Inn-i Európa Rezervátum. Ezen a növényekkel gazdagon benőtt vidéken számos vízimadárfaj talál magának fészket. Kicsit távolabb a folyóparttól megérkezünk Bad Füssingbe, a híres bajor fürdővárosba, a festői barokk városok, mint Obernberg a csodás piacterével, Reichersberg a csodás kolostorával, majd az osztrák Schärdingbe.

 

8. nap - Schärding - Passau - Schärding, kb.36 km
Az utolsó túranapon, reggeli után irány Passau, melyet méltán tartanak Németország egyik legszebb városának. Az Inn folyó itt ömlik bele a Dunába. Kényelmesen a folyó mentén...majd délután vissza Schärdingbe. Gépkocsi felvétele után hazautazás.

Árak

Innsbruck - Passau 7éj | Árak / fő

2018-09-03 - 2018-12-31Kétágyas: 629 € (210 700 Ft)
Bérkerékpár: 60,- euró
Elektromos kerékpár: 160,- euró
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 7  éjszaka szállás 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás hoteltől hotelig naponta 
  • Profi kerékpáros térkép Innradweg (német nyelvű)
  • Ingyenes gépkocsi parkolás Schärdingben partnerirodánk telephelyén
  • Kerékpáros transzferbusz Schärding-Innsbruck útvonalon
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon

 

Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ