Keresés


Dráva kerékpártúra Ausztriában economy Tipp

Sillian Klopeienrsee 240km 30-55km/nap 5éjszaka

A Dráva kerékpártúra ezen változatát azoknak ajánljuk, akik maguk viszik a csomagjaikat a kerékpárjukon. Részükre biztosítunk szállást reggelivel és a kerékpáros transzferbuszt az útvonal kezdetéig.
Dráva kerékpártúra Ausztriában economy
399 €-tól (149 600 Ft) 2

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás
 
 
 
Ausztria második legkedveltebb kerékpáros túraútvonala - Duna menti kerékpárút után - a Dráva folyó ausztriai szakasza Sillian és a Klopeinersee között, amely különlegesen természetközeli, vadregényes élményt ígér. A gyönyörű karintia tavak között kanyarog a folyó, végig tökéletesen kiépített, kitáblázott és sík kerékpárút vezet a partján, úgy hogy naphosszat tekerhetünk település érintése nélkül, ha úgy akarjuk. Vannak természetesen elágazási lehetőségek is 1-2km közeli településekre. Az első szakasz csupa lejtő, úgy kb 30km hosszan, egészen az első, nagyobb városig Lienzig. A közeli Olaszországból rengeteg család gurul itt lefelé, kiváló a hangulat, a lienzi vasútállomáson százával támaszkodnak az olasz bérkerékpárok, itt adják le őket ugyanis az említett családok, hogy aztán vonattal visszaszállítsák őket Sillianba. A további szakasz is sík, élvezetes, autómentes, több napos családi biciklizést tesz lehetővé. Lavamündből ill a Klopeiener tótól kényelmes kerékpáros transzferbusz biztosítja a feljutást Sillianba, a túra kiindulópontjáig, a napi szakaszokon csomagszállítás fokozza a komfortot.

 

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Klopeinersee kb. 450km

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok:

Az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. Aszfaltozott, vagy szilárd, döngölt, apró kavicsos, de jó minőségű burkolat. Az első szakaszon sok és hosszabb lejtők, később teljesen sík. Karintiában kitérési lehetőség a tavakhoz, ott rövidebb emelkedőkre lehet számítani, dimbes-dombos és sík területek váltják egymást. Családoknak 10 év feletti gyerekekkel ajánljuk.

 

 

1.nap

Egyéni kiutazás a bájos Klopeiner tóhoz, amely a Dráva mellett fekszik. Szállás elfoglalása. A gépkocsi a túra idejére a szállodánál marad, ide ér majd vissza az utolsó túranapon. Ha időben érkezik, egy jót lehet bringázni a tó körül, vagy megfürödni Ausztria egyik legmelegebb vizű tavában.


2. nap

A transzferbusz kb. 8.30 órakor indul a szálloda elől a Dráva menti túraútvonal kezdetéhez, Sillian-ba, érkezés a déli órákban. Kipakolás után már indul is a biciklizés lefelé a folyó mentén Oberdrauburg-ig kb. 50km, amelynek nagy része sok lejtővel tarkított.

3. nap: Oberdrauburg - Spittal , kb. 55 km
Greifenburton át Sachsenburg-ba érkezünk Mindenképpen megéri egy kitérő Steinfeld felé Gerlamoos-ba, ahol Karintia egyik legismertebb, freskókkal díszített templomát tekinthetjük meg.

 

4. nap: Spittal - Villach  kb. 42km
Látogassa meg Spittal-ban a Porcia kastélyt, ami ma joggal nevezhető Ausztria legszebb reneszánsz épületének. A kis pihenő után kényelmesen tovább kerekezünk a pezsgő életéről és mediterrán hangulatáról ismert Villach felé. A szép, ápolt középkori városközpont barangolásra csábítja az ide látogatókat.

 

5. nap: Villach - Ferlach, kb. 47 km
Villachból direkt a Dráva mentén a Rosegg-i állatkert felé kerekezünk. Érdemes megtekinteni a Ferlach-i Fegyverkovás és Carnica-Méhmúzeumot és a Tscheppa-kanyon-t a hatalmas vízesésekkel.

 

6. nap: Ferlach - Klopeinersee kb. 30km, majd elutazás vagy felár ellenében szállás a már ismert szállodában.

 
Árak

Dráva kerékpártúra economy 5éj | Árak / fő

2021-05-01 - 2021-06-30Kétágyas: 399 € (149 600 Ft)
2021-07-01 - 2021-08-31Kétágyas: 419 € (157 100 Ft)
2021-09-01 - 2021-12-31Kétágyas: 399 € (149 600 Ft)
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 5 éjszaka szállás családias szállodákban, Gasthof-okban, a kerékpárút közelében
  • 2-3-4 ágyas,saját fürdõszobás szobákban
  • Bőséges reggeli
  • Busztranszfer Klopeinersee-Sillian útvonalon, kerékpárral együtt
  • Profi kerékpáros térkép (Drauradweg kerékpáros atlasz, német nyelvű)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ