Keresés


Kerékpártúra a Garda-tó körül Tipp

8nap/7éjszaka, kb. 250km, 30-60km/nap

Régóta várunk arra, hogy kerékpárral megkerülhessük a Garda-tavat, egy igazi hiánypótló összeállítást kínálunk! Mára már sok helyen épült kerékpárút a tó körül, nem végig, de különleges, Európában egyedülálló módon! A forgalmasabb vagy nagyon emelkedő szakaszokon transzfer vagy hajó könnyíti meg a túrázók életét.
Kerékpártúra a Garda-tó körül
829 €-tól (323 300 Ft) 3

Pozíciószám: FA-Garda 7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás
 
Régóta várunk arra, hogy kerékpárral megkerülhessük a Garda-tavat, egy igazi hiánypótló összeállítást kínálunk! Mára már sok helyen épült kerékpárút a tó körül, méghozzá különleges - Európában egyedülálló módon! A forgalmasabb vagy nagyon emelkedő szakaszokon transzfer vagy hajó könnyíti meg a túrázók életét.
 
 

Indulási időpontok: PÉNTEK, SZOMBAT, VASÁRNAP , de 07.15 - 09.03 között NEM indulnak turnusok!

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: könnyű és a közepes nehézségű útvonalak közé tartozik a Garda-tó körüli, új és régebbi építésű, kijelölt kerékpárúton és kis forgalmú mellékutakon halad. A forgalmasabb vagy nagyobb emelkedésű szakaszokpon áthidaló kisbuszos transzfert vagy menetrendszerinti hajójárat okat lehet igénybe venni (a részvételi díj tartalmazza is ezeket).

 

Ajánlott kerékpár: túra trekking (elektromos vagy normál) kerékpár, MTB nem szükséges.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bussolengo  kb. 800km gépkocsival.

 

 

1.nap: Egyéni kiutazás a Garda-tó és Verona között fekvő Bussolengo városba. Gépkocsi parkolás a túra idejére a szállodánál vagy nyilvános parkolókban díj ellenében lehtséges.

 

2.nap: Kerékpártúra Veronába, kb. 40km.

ha már ilyen közel vagyunk Rómeo és Julia városához, akkor vétek lenne kihagyni! Bussolengo-t érinti az Adige-folyó menti kerékpárút - amely szintén nagyon kedvel Olaszországban - Dél-Tirol völgyein át vezet egészen az Adriáig (ajánlatunk itt). Ezen haladva lehet megközelíteni Veronát, majd egy másik látványos útvonalon vissza kerekezni a szállodához.

 

3.nap: Kerékpártúra Bussolengo - Saló, kb. 55km

Kényelmes kerékpározás a Garda-tó partján ill. ahhoz közel Peschiera, Desenzano érintésével.

 

4.nap: Kerékpártúra Saló - Limone sul Garda, kb. 30km kerékpáron + hajóút

Folytatódik a tó menti kerékpárút egészen Gargnano-ig, onnan pedig egy kényelmes hajókázással jutunk át Limone-ba, amely a citrom ültetvényeiről ismert. Európa egyik leglátványosabb kerékpárútja következik ezután, 50m-re a víz felett biciklizünk egy speciálisan a sziklafalakhoz épített, függőhídszerű úton. Sajnos csak néhány km hosszan egenlőre, de a folytatása következik.

 

5.nap: Kerékpártúra + hajózás Limone - Malcesine, kb. 20 km.

Aki biztosra szeretne menni, ezen a napon is hajózik egy kicsit, Limone-Riva között, Riva-Torbole között már van kerékpárút, majd a nap végén Riva - Malcesine között. A teljes északi rész még nem lefedett bicikliúttal, nem lehet még nagy távokat biciklizni, de az ismert jellegzetes városkban és környékén ennek ellenére élmény a tartózkodás.

 

6.nap: Kerékpártúra Monte Baldo - Garda, kb. 45km

Ez a nap érdekesen indul, ugyanis Malcesine-ből felvonóval szállítják a kerékpártúrázókat fel az 1700m magas Monte Baldo-ra, ahonnan egy csodálatos panorámával kísért igazi élménytúra veszi kezdetét lefelé Garda településig.

 

7.nap: Kerékpártúra Garda - Bussolengo, kb. 20-40km

Garda-Bardolino-Lazise útvonalon, közvetlenül a tó partján lehet biciklizni, majd a tavat elhagyva változatos vidéken a túra kiindulópontjához.

 

Árak

Garda-tó kerékpártúra 7éj | Árak / fő

2023-09-11 - 2023-12-31Kétágyas: 829 € (323 300 Ft)Egyágyas:1048 € (408 700 Ft)
Kerékpárbérlés: jó minőségű túra trekking kerékpár € 139,-, E-bike € 199,-.
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodákban
  • Reggeli ellátás
  • Személyes üdvözlés partner irodánk munkatársa által, túra megbeszélés (német, angol)
  • Poggyászszállítás a hotelek között
  • A programban leírt hajójegyek
  • Digitális és nyomtatott túradokumentáció, telefonra tölthető GPS nyomvonal, alkalmazás
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
 
A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás, útlemondási biztosítás, üdülőhelyi díjak a szállodákban, kerékpárbérlés, minden egyéb fent nem felsorolt fogyasztások (étel, ital, stb..).
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ