Keresés


Loire menti kerékpártúra kastélyok és szőlők között Tipp

Bor, mámor, Loire...könnyű túrák

A La Loire á Vélo kerékpáros túraútvonal 800km hosszan húzódik nagyrészt közvetlenül a Loire folyó mentén, több UNSECO Világ Örökséget is érintve, idilli, mozifilmekből ismerős francia vidéki tájakon, sík kerékpárutakon, impozáns kastélyok és szőlők között...
Loire menti kerékpártúra kastélyok és szőlők között
750 €-tól (303 800 Ft) 1

Pozíciószám: GI-LOI6

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

A  2012-ben elékészült "La Loire á Vélo" 800km hosszan húzódik nagyrészt közvetlenül a Loire folyó mentén, több UNSECO Világ Örökséget is érintve, idilli, mozifilmekből ismerős vidéki tájakon, sík kerékpárutakon, impozáns kastélyok és szőlők között. Könnyű túrák kitáblázott bicikliutakon - mindenkinek, gyerekekkel is!

 

Indulási időpontok:  szombati napokon

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. A Loire-folyó völgyében, szőlők és kastélyok birodalmában. Klasszikus, európai  túraútvonal, rengeteg kerékpáros látogatja. Körtúra. Kerékpárutakon, kis forgalmú mellékutakon, itt-ott néhány, nem túl hosszú emelkedővel.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Blois kb. 1680km gépkocsival.

 

 

1. nap: Egyéni kiutazás Blois-ba. (Párizstól kb. 140km).Budapestről repülővel ajánlott, majd vonattal a Loire völgyéig Blois-ba.

2. nap: Kerékpártúra Blois - Amboise, kb. 45km

Az első napon már is egy híres kastély a fő látnivaló, az Ambois-kastély, amelyhez príma kerékpárút vezet, közvetlenül a Loire partján. Önnek csak kényelmesen bicikliznie kell, poggyászait minden nap tovább szállítják a következő szállodához. Amboise-ben két éjszaka szerepel a programban.

3. nap: Amboise – Chemoncheaux – Ambiose körtúra, kb. 35km

Amboist körülvevő csodásan zöld erdőkön keresztül vezet az út ki a városkából, majd később gabona földek között biciklizve lehet megközelíteni a gyönyörű parkjáról híres Chemoncheaux-kastélyt, amely a kis Cher-folyó egyik ágán trónol. Chemoncheaux előtt kicsit dimbes-dombossá válik a vidék, igény szerint vonattal is vissza lehet jutni Amboise-be.

4. nap: Amboise – Chitenay , kb. 45km kerékpártúra

Szép természeti környezetben, hangulatos kis mezőgazdasági teleülések érintésével vezet a túra, nagyon csekély forgalmú kis mellékutakon, lehetőséget adva a mozifilmeken megismert, idillikus francia vidéki élet megélésre és természetesen néhány kastély sem hiányozhat a látnivalók repertoárjából.

5. nap: Chitenay – Blois, kb. 40km kerékpártúra

Kimondottan könnyű szakasz, a Loire folyó kis mellékfolyója (Beuvron) mentén közelíthető meg a bájos kisváros Cellettes, majd egy újabb kastély meglátogatása után egy szép erdős szakasz után ismét a Loire-al találkozik az útvonal és a kerékpárúton érni el Blois-t.

6. nap: Blois – Chambord – Blois körtúra, kb. 45km

Ezen a napon természetesen pihenhet is, de kár lenne kihagyni a Loire menti bicikliút ezen szakaszát, nyugodt kerekezéssel tehet egy kirándulást Chambord-ba, egy hangulatos, antik, folyó parti városba (Chambord-kastély) és vissza.

7. nap Reggeli a szállodában, majd elutazás.

 

 

Árak

Loire folyó mentén light 7nap/6 éj | Árak / fő

2024-05-04 - 2024-11-30Kétágyas: 750 € (303 800 Ft)

Kerékpárbérlés: € 110,-/kerékpár a túra idejére, jól felszerelt, kényelmes, 21 sebességes túrakerékpár.

E-bike € 270,-.

 

A részvételi díj tartalmazza:
  • 6 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  • Svédasztalos reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • Digitális útidokumentáció telefonos alkalmazás formájában (térkép, GPS nyomvonal, stb.)
  • Német vagy angol nyelvű információs anyag
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ