Keresés


Mura folyó mentén Ausztriában

St. Michael-B.Radkersburg 7nap/6éj 330km 55-65km/nap

Stájerország legfőbb kerékpáros túraútvonala a Magas Tauern Nemzeti Parktól a stájer bor- és thermál paradicsomig, igazi vadregényes túra!
Mura folyó mentén Ausztriában
799 €-tól (319 600 Ft) 3

Pozíciószám: EB-MURA6

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Indulási időpontok: hétfő, szerda, péntek, szombat, vasárnap

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bad Radkersburg kb. 300km

 Az útvonal jellege, terepviszonyok:
Az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. Az első két napon, a sík szakaszok mellett rövid, emkledők is vannak, a harmadik naptól zömében sík, kényelmes.


A Murradweg a hozzáértők közt az alpesi területen található folyó-menti kerékpárutak egyik legszebbikének számít, enyhén lefelé vezető és gasztronómiai célpontoktól hemzsegő útvonala miatt pedig valódi élvezeteket nyújtó kerékpárút is egyben. A Hohe Tauern nemzeti parkból indul és a Murát követve a bor- és termálvidékre vezet.

A Mura 1805 méteres magasságban ered, érdemes egy plusz napot ennek felkeresésére szánni. Kerékpárral kimondottan nehéz túráról van szó, de a helyszínen bérelhető ún. kerékpáros taxi, amellyel a szakasz legnehezebb része leküzdhető. Kerékpárral egy kis pihenőházig (Hütte) lehet csak jutni, onnan kb. 1 órás gyalogtúra a forrásig. Néhány korty forrásvíztől felfrissülve egy jó kis gurulással vissza lehet biciklizni St. Michael-be.

A sokszínű tájak tavasztól őszig eredeti, változatos és élményteli kikapcsolódást nyújtanak. A Mura forrásánál és Stájerország észak-nyugati részén szelíd hegyek, alpesi legelők, tavak és folyó-menti vidékek jelentik a garanciát a hamisítatlan természeti élményre. A gasztronómiai sokszínűség magába foglalja a jellegzetes házi ételeket és az erdők, mezők és folyók kínálta finomságokat.

Leoben, a Stájerország szívében található egyetemi és bányaváros és Bruck, a nagy múltra visszatekintő, Mura-menti kereskedőváros varázslatos óvárosával kellemes időtöltésre és kulturális programokra invitál. Graz tartományi fővárosként, világörökségként és Ausztria kulturális és gasztronómiai fővárosaként Felső-Stájerország hegyvidékes bája és a déli részek mediterrán hangulata közt élénk láncszemet képez.

Romantikus szőlőhegyek, meleg források, tökföldek és gyümölcsültetvények határozzák meg a déli tájképet. A klíma és az egyedülálló wellnesstippek a stájerországi „Dolce Vita“ almarégiót. A lét gasztronómiai könnyűsége az almában, a borban és a tökben mutatkozik meg és a kreatív konyhát jellemzi.

 

1.nap: Egyéni kiutazás Bad Radkersburg-ba.

A gépkocsik leparkolása után (ingyenes parkoló a termál fürdő közelében vagy fizetős parkoló a városban), továbbutazás kerékpáros transzferbusszal St. Michael-be, amelynek közelében a Mura folyó ered. Szállás St. Michael-ben, vagy környékén.

2.nap: Kerékpártúra St. Michael – Murau (kb. 55km)

Az útvonal legvadregényesebb szakasza az első, a Mura még csak keskeny, tiszta vizű kis patak, fenyvesekben és tisztásokon át kanyarog, jelentős eséssel. Tamsweg érintésével, jó minőségű kerékpár-, és erdei utakon, rövidebb emelkedőkkel tarkítva érkezünk Murau-ba.

3.nap: Murau – Judenburg (környéke) kb. 65km)
Az Alacsony Tauern lábainál, a szűk Mura-völgyben folytatódik az út, aránylag kevés települést érintve folytatódik az út. Egy-egy rövidebb emelkedős részt még ezen a napon is abszolválni kell, de összességében jól kerékpározható, változatos. A szakasz felénél túl fekszik Judenburg, szemrevaló, szép fekvésű város.

4.nap: Judenburg - Bruck an der Mur/Oberaich kb. 60km
Javában tart még a hegyvidéki szakasz, az alpesi környezet, szép panorámájú, lejtős kerékpárutakon közelít az útvonal a lankásabb, Graz közeli régió felé.

5.nap: Bruck an der Mur/Oberaich - Graz kb. 60km

6.nap: Graz - Mureck kb. 65km
Graz után a stájer dombvidék következik, a termálfürdők és kiváló borok vidékén kanyarog a bicikliút , könnyen biciklizhető, élvezetes haladást tesz lehetővé, sok megállási lehetőséggel, étkezés, borkóstolás, stb..

7.nap: Mureck - Bad Radkersburg kb. 25km. Elutazás.
A hazautazás előtti utolsó szakasz szándékosan ilyen rövid, hogy jusson idő és energia Radkersburgra ill az utazásra.

Árak

Mura folyó mentén 7nap/6éj | Árak / fő

2024-05-04 - 2024-05-17Kétágyas: 879 € (351 600 Ft)
2024-05-18 - 2024-09-06Kétágyas: 929 € (371 600 Ft)
2024-09-07 - 2024-09-13Kétágyas: 879 € (351 600 Ft)
2024-09-14 - 2024-11-30Kétágyas: 799 € (319 600 Ft)
A kerékpáros transzferbusz Bad Radkersburgból hétfőn, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap közlekedik, viteldíj 67,- euró/fő kerékpárral együtt - ELŐRE FOGLALANDÓ de a BUSZON FIZETENDŐ!
Kerékpár kölcsönözhető: túra trekking 99,-€, elektromos pedelec 259,-€ - a program első szállodájában vehető át, a túra végén pedig Radkersburg-ben lehet leadni.
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 6 éjszaka szállás 3 csillagos szállodákban, Gasthof-okban
  • Bőséges reggeli
  • Napi poggyász szállítás a hotelek között
  • Profi kerékpáros térkép, útikalauz (német nyelvű)
  • Telefonra tölthető GPS nyomvonal
  • Telefonos asszisztencia a célországban és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Makai Margit2017.10.01. 20:40
Kedves Sándor! Kissé megkésve, de még mindig él bennünk az a sok élmény, az illatok, a színek és a sok kis falu forrás vízének az íze! Bár a férjemnek azt mondtam, hogy dimbes-dombos lesz a túra (azt hittem, valahol olvastam, később rájöttem, hogy így próbáltam meggyőzni), az első 3 nap dimb nem volt, csak dommmbbb, de a látvány kárpótolt minket! :) Mindenki ajánlom!
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ