Keresés


A Holland Fríz-szigetek között Tipp

Északi-tenger Fríz szigetvilág szigetről szigetre

Az Északi-tenger különleges világa keríti itt hatalmába az utazót, amikor kompra száll és elhagyja a kikötőt, maga mögött hagyja a hétköznapokat! A távolban fókák és homokdűnék, tökéletes nyugalom várja itt...
A Holland Fríz-szigetek között
549 €-tól (205 900 Ft) 2

Pozíciószám: DBT-03

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Az Északi-tenger különleges világa keríti itt hatalmába az utazót, amikor kompra száll és elhagyja a kikötőt, maga mögött hagyja a hétköznapokat! A távolban hamarosan megpillanthatja a fókákat, ahogyan a homokpadokon napoznak és a levegőben keringő sirályokat. Az Északi tenger szigetein tökéletes nyugalom várja, homokdűnék, ameddig a szem ellát Minden egyes szigetnek megvan a sajátos hangulata. Végtelen dűnék között kerékpározhat, hosszan elterülő strandok mentén sétálhat vagy megfigyelheti a sziget életét egy csésze kávé mellett.

Különleges, szigetről szigetre kerékpártúrát kínálunk, mely során Harlingenből indulva komppal jutunk a Wadden szigetekre: Vlieland és Terschelling szigetére, természetesen a kerékpárral együtt.

 

Indulási időpontok: szombat, vasárnap, hétfő

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad., tökéletesen sík vidéken.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal, stílusos, holland típusú kerékpárok bérelhetők a túrához.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Leeuwarden kb. 1370km. Ajánlott repülővel kiutazni Amszterdamig. Amszterdam-Leeuwarden kb. 150km vonattal. Vagy Wizzair járattal Eindhowen + vonattal Leeuwarden kb. 260km.

 

1.nap  

Egyéni kiutazás  Leeuwarden –be

Érkezés 19.00 óráig, ingyenes parkoló a hotelnél. Foglalás nem szükséges. Leeuwarden (a frízek szerint Ljouwert) a fríz vidék fővárosa, amely a középkorban 3 vízvédő gátra, ún. Terpen-re épült. Számtalan történelmi épület, templom, múzeum és egy különlegesség, Oldenhove-ben a ferde torony várja Önt.

   

2.nap  

Leeuwarden - Harlingen – Vlieland

Reggeli után végre indul a kerékpártúra! Élményekben gazdag napok állnak Ön előtt. Csodálatos zöld vidékeken fog áthaladni, útja során apró, érdekes kis falvakon halad keresztül, mint pl.  Marssum (Poptaschloss), Beetgumermolen, Menaldum, Slappeterp. Útközben számtalan történelmi látnivaló is várja. Harlingennél éri el a Watten tenger partját. Innen kb. másfél órás kompozással jut el Vlieland szigetére. Élvezze az átkelést, a szelet, a napot és a tengert. Vlieland a hatalmas, homokos, dűnés strandja és természeti kincsei miatt kedvelt. A sziget közel 1100 lakossal és mindössze egy kis faluval, Oost-Vlieland-dal rendelkezik.

   

3.nap  

Vlieland -i sziget-körtúra

Az összes északi-tengeri sziget közül Vlieland található a szárazföldtől legmesszebb. Talán ez lehet a magyarázata annak a nyugalomnak, ami itt honol… A falu fákkal árnyékolt hosszú főutcáján mindent megtalál, amire szüksége lehet: üzleteket a bevásárláshoz, éttermeket csodás teraszokkal és egy kellemes légkört, mely fokozza a nyaralás hangulatát.

 

   

4.nap  

Vlieland - Terschelling

Terschelling a legnagyobb fríz Watten-sziget, kb. 4700 lakossal. A legnagyobb település a szigeten Nyugat-Terschelling. Ezen kívül még 11 apró kis falu található a szigeten. Itt is az egyik oldalon a Watten tenger, a másikon az Északi tenger található. A gyönyörű strandok mellett Terschelling még számtalan látnivalót tartogat, mint pl. múzeumok, szép régi épületek, kis templomok, egy malom és a híres Brandaris világítótorony. Élvezze a szigetvilág különös légkörét Terschellingen.

   

5.nap  

Terschelling-i sziget-körtúra

Terschelling mindenki számára tartogat látnivalót. Kerekezzen vagy túrázzon a végtelen dűnéken, tankoljon fel utána a számtalan éttermek egyikében és hagyja, hogy az utcák tarkasága hassanak Önre. Itt mindig történik valami. Ennek ellenére a végtelen hosszú strandon mindig akad hely.A dűnék közötti bicikliutak különösen élvezetes kerekezésre hívogatnak. Az európai természetvédelmi oltalom alatt álló terület, a De Bosplaat - mely a sziget lakott része mellett található – szabályosan megigézi a látogatókat.

   

6.nap  

Terschelling – Harlingen –Leeuwarden

Az utolsó túranapon komppal jut vissza Terschelling szigetéről Harlingenbe, a szárazföldre. Innen pedig kerékpárral  Arum, Achlum, Herbaijum, Franeker, Welsrijp, Dronrijp és Deinum érintésével  vissza Leeuwarden-be, ahol ez a csodálatos program elkezdődött.

 

7.nap

Elutazás

Árak

Fríz-szigetek 6 éj | Árak / fő

2021-05-01 - 2021-06-30Kétágyas: 549 € (205 900 Ft)
2021-07-01 - 2021-08-31Kétágyas: 615 € (230 600 Ft)
2021-09-01 - 2021-12-31Kétágyas: 549 € (205 900 Ft)

Bérkerékpár: 21.900,- Ft/kerékpár

Félpanzió felár: 49.500,- Ft/fő

Szükséges kompjegyek: 19.900,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:
  • 6 éjszaka szállás jó színvonalú 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • Kerékpáros térképek
  • Kérésre GPS adatok
  • Ingyenes gépkocsi parkolás az első szállodánál a túra teljes idejére
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon

 

A szükséges kompjegyek árát a részvételi díj nem tartalmazza.

Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ