Keresés


Kerékpártúra a Dráva folyó mentén Ausztria Sláger

Kényelmes Sillian Lavamünd 8nap/7éj 270km 35-59km/nap

Ha már a szinte kötelezőnek számító Passau-Bécs Duna túrát bejárta, itt a következő ajánlatunk, hasonló de vadregényesebb élményekben lesz része!
Kerékpártúra a Dráva folyó mentén Ausztria
509 €-tól (170 500 Ft) 2

Pozíciószám: KR-DRAU7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ausztria második legkedveltebb kerékpáros túraútvonala - Duna menti kerékpárút után - a Dráva folyó ausztriai szakasza Sillian és Lavamünd között, amely különlegesen természetközeli, vadregényes élményt ígér. A gyönyörű karintia tavak között kanyarog a folyó, végig tökéletesen kiépített, kitáblázott és sík kerékpáút vezet a partján, úgy hogy naphosszat tekerhetünk település érintése nélkül, ha úgy akarjuk. Vannak természetesen elágazási lehetőségek is 1-2km közeli településekre. Az első szakasz csupa lejtő, úgy kb 30km hosszan, egészen az első, nagyobb városig Lienzig. A közeli Olaszországból rengeteg család gurul itt lefelé, kiváló a hangulat, a lienzi vasútállomáson százával támaszkodnak az olasz bérkerékpárok, itt adják le őket ugyanis az említett családok, hogy aztán vonattal visszaszállítsák őket Sillianba. A további szakasz is sík, élvezetes, autómentes, több napos családi biciklizést tesz lehetővé. Lavamündből kényelmes kerékpáros transzferbusz biztosítja a feljutást Sillianba, a túra kiindulópontjáig, a napi szakaszokon csomagszállítás fokozza a komfortot, tökéletesen megszervezett minden A-tól Z-ig!

 

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Lavamünd kb. 400km

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok:

Az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. Aszfaltozott, vagy szilárd, döngölt, apró kavicsos, de jó minőségű burkolat. Az első szakaszon sok és hosszabb lejtők, később teljesen sík. Karintiában kitérési lehetőség a tavakhoz, ott rövidebb emelkedőkre lehet számítani, dimbes-dombos és sík területek váltják egymást. Családoknak 10 év feletti gyerekekkel ajánljuk.

 

Ajánlott kerékpár:

Túra trekking kerékpár, kicsit ballonosabb gumikkal.

 

1.nap

Egyéni kiutazás Lavamünd városkába. Szállás elfoglalása. A gépkocsi a túra idejére a szállodánál marad, ide ér majd vissza az utolsó túranapon. Ha időben érkezik, érdemes átkerekezni a Drávával párhuzamosan Szlovéniába, érintetlen vidéken halad ott a folyó.  

2. nap

A transzferbusz 8.00 órakor indul a szálloda elől a túraútvonal kezdetéhez, Sillian-ba, érkezés a déli órákban. Aki birja szusszal, még aznap, jut ideje felkerekezni a Dráva forrásáig (kb. 8 km, emelkedõ) 

3. nap: Sillian-Dellach, kb. 59 km
A Dolomitok csodálatos panorámája állandó kísérője lesz a dél-tiroli tartományi fővárosig, Lienz-ig. Egy rövid városnézés után a felső Dráva-völgyön át Dellach/Oberdrauburt-ig kerekezünk.  

 

4. nap: Dellach-Sachsenburg / Spittal, kb. 33 / 50 km
Greifenburton át Sachsenburg-ba érkezünk Mindenképpen megéri egy kitérő Steinfeld felé Gerlamoos-ba, ahol Karintia egyik legismertebb, freskókkal díszített templomát tekinthetjük meg.

 

5. nap: Sachsenburg / Spittal -Villach, kb. 52 / 44km
Látogassa meg Spittal-ban a Porcia kastélyt, ami ma joggal nevezhető Ausztria legszebb reneszánsz épületének. A kis pihenő után kényelmesen tovább kerekezünk a pezsgő életéről és mediterrán hangulatáról ismert Villach felé. A szép, ápolt középkori városközpont barangolásra csábítja az ide látogatókat.

 

6. nap: Villach-Ferlach, kb. 46 km
Villachból direkt a Dráva mentén a Rosegg-i állatkert felé kerekezünk. Érdemes megtekinteni a Ferlach-i Fegyverkovás és Carnica-Méhmúzeumot és a Tscheppa-kanyon-t a hatalmas vízesésekkel.

 

7. nap: Ferlach-Klopeiner See, kb. 37 km
Ezen a napon tovább kerekezünk a bájos Rosental felé. Mindenképpen érdemes ellátogatni a tartományi központ, Klagenfurt felé (kb. 14 km), ahol a Minimundus kiállítás várja az érdeklődőket.

 

8. nap: Klopeiner See - Lavamünd, kb. 39 km
Az utolsó szakasz Lavamünd felé kalauzolja Önt, közel a szlovén határhoz. Ezen a szakaszon érjük el az utazás legszebb pontját, a nemrégiben épített, Dráva fölött átívelő függőhidat.  A túra végén hazautazás.

Árak

Dráva folyó mentén 8nap/7éj | Árak / fő

2018-07-01 - 2018-08-31Kétágyas: 539 € (180 600 Ft)
2018-09-01 - 2018-12-31Kétágyas: 509 € (170 500 Ft)

Félpanzió: 105,-€/fő

Kerékpár: 80,-€/ kerékpár
Elektromos kerékpár: 120,-€/kerékpár
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás családias panziókban, fürdõszobás szobákban
  • Bőséges reggeli
  • Busztranszfer Lavamünd-Sillianútvonalon, kerékpárral együtt.
  • Csomagszállítás szálláshelytõl szálláshelyig 
  • Profi kerékpáros térkép (Drauradweg kerékpáros atlasz, német nyelvű)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon

 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 2 vélemény érkezett.
Kovács Gábor2018.07.10. 04:27
2018. július eleji tapasztalatok: Az szervezés kiváló, a csomagtranszfer gondos és pontos, a szállások (felszereltség, tisztaság, reggeli) nagyon jók, a mellékelt térkép is igen jól kezelhető. Jól megtervezett az út szakaszolása. Ebben az időszakban még nincs zsúfoltság, a bicikliúton is gyér forgalom. A bicikliutak minősége a Sillian-Villach szakaszon nagyon jó, Villachtól keletre már "hullámzóbb", hosszú szakaszokon burkolt utat jelöl a biciklis térkép, ahol csak salak van. 1-1 rövid szakaszon gyenge útminőség is előfordul. A kitáblázottság alapvetően jó, de azért a térkép elengedhetetlen, a nélkül néhány helyen könnyen el lehet tévedni. Összesség igen nagy élmény, mindenkinek ajánlom!
Kiss László2015.02.12. 15:08
Nagyon jók az utak,én már jónéhányat egyedül bejártam.
Jó lenne a leírás mellé egy térkép is kerülne.

Üdv.
Laci Papa
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ