Keresés


Duna mentén szállodahajóval és kerékpáron Tipp

Hajóút Passau-Bécs-Passau 8nap/7éj

Különleges élmény biciklizni a Duna egyes szakaszai mentén úgy, hogy nem kell naponta másik szállodába költözni, mert az úszó hotel, ahol egész idő alatt vendégeskedünk, jön utánunk a folyón! Egy gyönyörű hajóút néhány könnyű kerékpártúrával fűszerezve...
Duna mentén szállodahajóval és kerékpáron
1099 €-tól (428 600 Ft) 1

Pozíciószám: RR-CARISS7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

 

A minden kényelemmel felszerelt MS Swiss Crown**** nevű úszó szálloda ad otthont a kedvelt Passau-Bécs kerékpártúrák ezen változata során. Szép élmény gyönyörködni a vízről a Duna menti tájakban és praktikus, hogy nem kell naponta új szállodát keresni, mert az egész túra alatt háttérbázisként rendelkezésre áll a hajó. Ha pedig éppen nincs kedve egyik napon biciklizni, élvezheti napközben is a hajó kényelmi szolgáltatásait, vagy csak egyszerűen átadja magát a semmittevésnek a napozóteraszon!

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík, a folyó mentén lefelé. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking, városi vagy országúti kerékpár.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Passau kb. 530km.

 

Indulási időpontok: 2023.04.29, 05.27, 06.10, 06.17, 06.24, 07.01, 07.08, 07.15, 07.22, 07.29, 08.19, 08.26, 09.09, 09.23.

 

Program:

 

1. nap
Egyéni kiutazás Passau-ba, gépkocsi parkolás az általunk megadott zárt parkolóban, ahonnan privát transzferrel (kerékpárjával együtt) juthat el a kikötőbe, a hajóhoz. A pontos részletek az utazási dokumentációban találja majd meg. Bejelentkezés a hajóra 16.00 és 17.00 óra között. Az utazás már is egy csodás "naplemente" hajóúttal kezdődik a Dunán lefelé, 18.30 órakor hagyja el a hajó a kikötőt, miközben Önnek már a többfogásos vacsorát szolgálják fel a panorámaablakos étteremben!

 

2.nap: Kerékpártúra Engelhartszell – Brandstatt, ca. 45 km
3.nap: Kerékpártúra Brandstatt – Linz, ca. 26 km
4.nap: Kerékpártúra Mauthausen – Grein, ca. 35 km
5.nap: Kerékpártúra Tulln – Wien, ca. 35 km
6.nap: Bécs - pihenőnap
7.nap: Wachau kerékpártúra 37 km

8.nap

Az utolsó hajón töltött éjszaka után élvezze még a reggel első napsugarait a folyón és csemegézzen még a reggeli svédasztalról. 9.30 órakor kell elhagynia kabinját és a hajót, a kikötőben várják majd a parkolótársaság munkatársai, hogy visszavigyék Önt és kerékpárjait a gépkocsijához.

 

 
A-kétágyas kabin alsó fedélzeti szint STANDARD
Kb. 14m2, 2 személyes kabin, dupla de széthúzható ágyakkal, zuhanyozó, WC, hajszárító, SAT-TV, egyénileg szabályozható klíma, NEM NYITHATÓ ABLAK.
 
 
 
B-kétágyas kabin középső fedélzeti szint KOMFORT
Kb. 14m2, 2 személyes kabin, dupla de széthúzható ágyakkal, zuhanyozó, WC, hajszárító, SAT-TV, egyénileg szabályozható klíma, NYITHATÓ PANORÁMA ABLAK.
 
 
 
C-kétágyas kabin felső fedélzeti szint SUPERIOR
Kb. 14m2, 2 személyes kabin, dupla de széthúzható ágyakkal, zuhanyozó, WC, hajszárító, SAT-TV, egyénileg szabályozható klíma, NYITHATÓ PANORÁMA ABLAK + erkély.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Árak

-A- kétágyas kabin alsó fedélzeti szint STD | Árak / fő

2023-09-09 - 2023-12-31Kétágyas: 1099 € (428 600 Ft)

-B- kétágyas kabin középső szint KOMF | Árak / fő

2023-09-09 - 2023-12-31Kétágyas: 1279 € (498 800 Ft)

-C- kétágyas kabin felső szint SUP. | Árak / fő

2023-09-09 - 2023-12-31Kétágyas: 1479 € (576 800 Ft)

A részvételi díjak nem tartalmazzák:

 • Bérelt kerékpár: 89,- euró/db , E-bike pedelec 189,- euró/db
 • A hajón kínált fakultatív kirándulások (német nyelvű) díja
 • Saját kerékpár szállítása, elhelyezése a hajón (helyszűke miatt díjköteles): 29,-euró/kerékpár, saját e-bike 39,- euró.

 

Helyszínen fizetendő (és előre foglalandó):

 • Parkolás Passauban inkl. transzferek a kikötőbe és vissza: egyszeri 75,- euró (nem fedett parkolóhely) vagy egyszeri 87,-€ (garázs) + 5,-€/kerékpár/szakasz. 

 

 

Kétágyas kabin egyedüli használatra igényelhető - kérje ajánlatunkat!

A részvételi díj tartalmazza:
 • 7 éjszaka szállás az MS Swiss Crown**** hajón, a választott típusú kabinban
 • Teljes panzió: svédasztalos reggeli, ebéd a hajón vagy hidegcsomag, menüválasztásos vacsora, délután tea, kávé, sütemény, késő esti falatok, snack
 • Üdvözlő ital, kapitányi köszöntő (német nyelven)
 • Napi takarítás a kabinokban
 • Élőzene esténként
 • Útikönyv Duna menti kerékpárút térképpel (magyar nyelvű) 1db/kabin
 • Osztrák kiadású kerékpáros atlasz (német, angol nyelvű)
 • Kikötői díjak
Útvonal

Hosszú évek óta a legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal. Kezdő túrázók számára is kényelmesen teljesíthető napi szakaszokkal járja végig Európa első számú útvonalát.

 

Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek.

A Passau és Bécs közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.
 l
Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ