Keresés


Duna mentén szállodahajóval és kerékpáron Tipp

Hajóút Passau-Bécs-Passau 7éjszaka MS Körner****

Különleges élmény biciklizni a Duna egyes szakaszai mentén úgy, hogy nem kell naponta másik szállodába költözni, mert az úszó hotel, ahol egész idő alatt vendégeskedünk, jön utánunk a folyón! Egy gyönyörű hajóút néhány könnyű kerékpártúrával fűszerezve...
Duna mentén szállodahajóval és kerékpáron
659 €-tól (242 500 Ft) 1

Pozíciószám: RR-KÖRNER7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

A felújított és minden kényelemmel felszerelt MS Theodor Körner**** nevű úszó szálloda ad otthont a kedvelt Passau-Bécs kerékpártúrák ezen változata során. Szép élmény gyönyörködni a vízről a Duna menti tájakban és praktikus, hogy nem kell naponta új szállodát keresni, mert az egész túra alatt háttérbázisként rendelkezésre áll a hajó. Ha pedig éppen nincs kedve egyik napon biciklizni, élvezheti napközben is a hajó kényelmi szolgáltatásait, vagy csak egyszerűen átadja magát a semmittevésnek a napozóteraszon!

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík, a folyó mentén lefelé. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking, városi vagy országúti kerékpár.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Passau kb. 530km.

 

Indulási időpontok: minden CSÜTÖRTÖK

 

 

P r o g r a m :

 

1. nap - szombat
Egyéni kiutazás Passau-ba, gépkocsi parkolás az általunk megadott zárt parkolóban, ahonnan privát transzferrel (kerékpárjával együtt) juthat el a kikötőbe, a hajóhoz. A pontos részletek az utazási dokumentációban találja majd meg. Bejelentkezés a hajóra 16.00 és 18.00 óra között. Az utazás már is egy csodás "naplemente" hajóúttal kezdődik a Dunán lefelé, 18.30 órakor hagyja el a hajó a kikötőt, miközben Önnek már a többfogásos vacsorát szolgálják fel a panorámaablakos étteremben!2. nap - vasárnap
Kerékpártúra Mauthausen - Grein, kb. 35km 
A Duna parton szépen kiépített kerékpárúton, és máris rengeteg látnivaló várja Önt: Enns, Ausztria legrégibb városa, még érintetlen ligetek, rétek, és végül az elragadó hajós- barokk városka, Grein. A túra végén egészen a hajóig tud majd biciklizni. Vacsora után, menet közben gyönyörködhet még a kivilágított Duna parti településekben, kora reggeli órákban érkezik a hajó a szlovákiai Duna szakaszhoz, pompás kilátással Devin várára.

3. nap - hétfő
Kerékpártúra Devin - Pozsony, kb. 18-43 km

Az egykori vasfüggöny mentén, a folyó menti kerékpárúton lehet biciklizni, érintetlen természeti környezetben - érintve a Hof kastélyt is, amelynek parkja európai rangú.


4. nap - kedd
Ez a nap teljes egészében Bécsről szól - valljuk be őszintén, többször jártunk már Bécsben, de mindig csak roham tempóban, vásárlás vagy ügyintézés miatt - nos, ez alkalommal jut idő a látnivalókra és egy kis csavargásra. Bécsben fejlett a kerékpáros ellátottság, sok bicikliút van, bátran elindulhat egy biciklis városnézésre! Utána pedig élvezze a magas fokú kényelmet a hajón...

 

5. nap - szerda

Kerékpártúra Wachau/Krems - Melk, kb. 37km

Egy kellemes kerékpáros túra Ausztria egyik legszebb vidékén, borvidékén, közvetlenül a folyóparton, hangulatos kis településeket érintve, vadregényes, homokos öblök csábítanak rövid szemlélődésre, piknikre, pihenésre...

 

6.nap - csütörtök

Kerékpártúra Melk -Grein, kb. 50km

Hányszor elrobog az ember a Melk Apátság erődítménynek tűnő épületét látva az A1-es autópályán - de jó lenne egyszer megállni - ezen a napon megteheti, mert közvetlenül az apátság lábainál biciklizik tova, majd tovább a csodás Duna menti vidéken.

 

7.nap - péntek

Kerékpártúra Donauschlinge (Duna-kanyar) - Engelhartszell, kb. 28-43 km

Az osztrák Duna-kanyar impozáns látványa alapozza meg az utolsó túranap hangulatát, kényelmes biciklitúra Ausztria és Németország között sok kultúrális látnivalóval. 

Eközben a hajón már készülődnek az ünnepélyes záróvacsorára, amelynek - csodás élményekkel gazdagodva, testileg és lelkileg is felfrissülve - élvezheti minden falatját és nedűjét!

 

8.nap - szombat

Az utolsó hajón töltött éjszaka után élvezze még a reggel első napsugarait a folyón és csemegézzen még a reggeli svédasztalról. 9.30 órakor kell elhagynia kabinját és a hajót, a kikötőben várják majd a parkolótársaság munkatársai, hogy visszavigyék Önt és kerékpárjait a gépkocsijához.

 

Indulási időpontok: MINDEN CSÜTÖRTÖK a megadott szezonokon belül.

 
Árak

-A- kétágyas kabin alsó fedélzeti szint (Hauptdeck) | Árak / fő

2020-05-07 - 2020-07-01Kétágyas: 809 € (297 700 Ft)
2020-07-02 - 2020-09-02Kétágyas: 759 € (279 300 Ft)
2020-09-03 - 2020-09-30Kétágyas: 809 € (297 700 Ft)
2020-10-01 - 2020-12-31Kétágyas: 659 € (242 500 Ft)

-B- kétágyas kabin felső fedélzeti szint (Oberdeck) | Árak / fő

2020-05-07 - 2020-07-01Kétágyas: 949 € (349 200 Ft)
2020-07-02 - 2020-09-02Kétágyas: 899 € (330 800 Ft)
2020-09-03 - 2020-09-30Kétágyas: 949 € (349 200 Ft)
2020-10-01 - 2020-12-31Kétágyas: 799 € (294 000 Ft)

-C- kétágyas kabin panoráma szint (Promenadendeck) | Árak / fő

2020-05-07 - 2020-07-01Kétágyas: 989 € (364 000 Ft)
2020-07-02 - 2020-09-02Kétágyas: 939 € (345 600 Ft)
2020-09-03 - 2020-09-30Kétágyas: 989 € (364 000 Ft)
2020-10-01 - 2020-12-31Kétágyas: 839 € (308 800 Ft)

A részvételi díjak nem tartalmazzák:

 • Bérelt kerékpár: 75,- euró/kerékpár
 • A hajón kínált fakultatív kirándulások (német nyelvű) díja
 • Saját kerékpár  a hajón: 15,-€/kerékpár

 

Helyszínen fizetendő:

 • Parkolás Passauban inkl. transzferek a kikötőbe és vissza: egyszeri 63,- euró (nem fedett parkolóhely) vagy egyszeri 74,-€ (garázs) + 3,-€/kerékpár/szakasz. 

 

A hajó első és hátsó részében találhatóak kissé alacsonyabb árfekvésű kabinok, amelyekben a hajó működéséből, manőverezéséből hallható zajok jobban hallhatóak, kérésére szívesen küldünk ezekre is ajánlatot.

Kétágyas kabin egyedüli használatra igényelhető - kérje ajánlatunkat.

A részvételi díj tartalmazza:
 • 7 éjszaka szállás az MS Theodor Körner**** hajón, a választott típusú kabinban
 • Teljes panzió: svédasztalos reggeli, ebéd a hajón vagy hidegcsomag a túrára, menüválasztásos vacsora, délután tea, kávé, sütemény, italfogyasztás a vacsorához (sör, bor, üdítők)
 • Üdvözlő ital, kapitányi köszöntő (német, angol nyelven)
 • Napi takarítás a kabinokban
 • Élőzene esténként
 • Útikönyv Duna menti kerékpárút térképpel (magyar nyelvű) 1db/kabin
 • Osztrák kiadású kerékpáros atlasz (német, angol nyelvű)
 • Kikötői díjak
 • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal

Hosszú évek óta a legkedveltebb európai kerékpáros túraútvonal. Kezdő túrázók számára is kényelmesen teljesíthető napi szakaszokkal járja végig Európa első számú útvonalát.

 

Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek.

A Passau és Bécs közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.
 l
Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

Egyéb

Az MS Theodor Körner, a hajóépítés művészetének egy remeke, mely különösen a kerékpárosok között igen kedvelt és népszerű. A 2013-2014-es tél folyamán teljes Art Deco stílusban végzett felújításon esett át, ennek köszönhetően régi fényében tündököl ismét.

Kellemes éttermében élvezheti a helyi és nemzetközi specialitások ízét, a Panoráma Bárban egy pohár wachau-i bor és kellemes tánczene mellett pihenheti ki a napi kerékpározás fáradalmait.

Egy hatalmas napozóterasz pihenéshez és társalgáshoz biztosít remek helyszínt, valami gyönyörű kilátást nyújt a változatos tájra. A szalon könyvtárával lehetőséget ad a visszahúzódásra, a szaunában ellazulhatnak a biciklizésben megfáradt izmok.

 

Kabinok

Mind a 61 kabin (kb.8-12 m2) külső kabin, 3 szinten elosztva. Felszereltségük: klíma ill. fűtés, WC, zuhanyzó, hajszárító, LCD-TV, széf és panorámás ablak.

Elegendő tárolóhely is van a holmiknak és az ágyakat napközben kellemes kanapévá lehet összecsukni vagy a falra felhajtani.

A Junior-Suit-ek valamivel kényelmesebbek és pótággyal vagy egy plusz kanapéval egyes kabinok 3 fő részére is foglalhatóak.

Enyhe, tipikus hajózási zajok, mint pl. a hajómotor vagy a klímaberendezések hangja szinte minden helyiségben hallható némileg.

 

 A fedélzet

A panorámás napozóteraszon, a kifeszített napernyők árnyékában ellazulva gyönyörködhet a folyópart menti táj szépségében. A napozóágyakon kívül, asztalok és székek adnak lehetőséget egy kellemes beszélgetésre vagy társasjátékozásra a friss levegőn.

A kellemes Panoráma Étterem étkezési időkben áll rendelkezésre, egy jó kis kerékpáros nap lecsengéseként jól esik egy koktél vagy egy pohár bor a Panoráma Bárban, de elfáradt lábait a Panoráma Szalon tánczenéjére akár meg is mozgathatja.

Pihenést nyújt még a szauna is, a fedélzeti boltban pedig mindenféle apró ajándékot megtalál az otthoniaknak és számos hasznos dolgot is vásárolhat, mint pl. ruházat, kerékpáros sisak, táska, stb.).

A Panoráma Bárban és a Szalonban térítés ellenében WIFI használatra is van lehetőség.

 

Orvosi ellátás

Szükség esetén a hajó személyzete intézkedik, a szárazföldről hívnak orvosi ügyeletet.

 

Étterem

A kellemes étteremben minden vendég talál helyet étkezési időkben. Hagyja, hogy a barátságos személyzet elkényeztesse. Az étlap kínálatán nemzetközi és helybéli finomságokat kínálnak. Az ellátás reggeli büfét, ebédet (a "nem kerékpározók" részére), menüválasztásos vacsorát és délutáni kávét/teát és sütit tartalmaz. A kerékpározók a bőséges reggeli büfé kínálatából ebédet csomagolhatnak maguknak

 

Fedélzeti és kiránduló programok

Változatos kiránduló programok, naponta élő zene gondoskodik az unalom elűzéséről. Könyvek, társas- és kártyajátékok is rendelkezésre állnak.

 

Fizetési módok

A fedélzet fizetőeszköze az Euró.

Az út végén fogyasztásának számláját készpénzben vagy hitelkártyával (Mastercard, VISA) fizetheti ki. A hajón foglalt kirándulásokat közvetlen az utazásszervezőnek készpénzben kell fizetni. Értékeit a recepción ingyenesen használható széfünkben helyezheti el.

 

Élet a fedélzeten

A fedélzeten a légkör kedves és családias. Sportos, lezser öltözéket javasolunk. A kerékpártúrákhoz nem hiányozhat a csomagból a kerékpáros nadrág, az erős talpú cipő, a kerékpáros sisak (a shopban is beszerezhető), napvédő krém, fejfedő és ha az időjárás engedi, akkor a fürdőruha sem.

Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ