Keresés


Kerékpártúra a Duna mentén Passau-Bécs - 7éj

Kényelmes változat 36-65km/nap 8nap/7éjszaka

A Duna osztrák szakasza Passau-Bécs útvonalon, klasszikus szakaszolásban, kényelmes napi távokkal igazi aktív nyaralásra ad lehetőséget. Kerékpáros transzferbusszal, napi csomagszállítással...
Kerékpártúra a Duna mentén Passau-Bécs - 7éj
688 €-tól (278 600 Ft) 2

Pozíciószám: AR-02

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Indulási időpontok: SZERDA, CSÜTÖRTÖK, PÉNTEK, SZOMBAT

A túra típusa: egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík, a folyó mentén lefelé. Családoknak 10 év feletti, több napos biciklizéshez szokott gyerekekkel ajánljuk.

Ajánlott kerékpár: túra trekking vagy országúti kerékpár.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bécs kb. 250km

 

Ezt a változatot azoknak ajánljuk, akik szívesen kerülik a nagyobb városi forgatagot, a kerékpártúra az osztrák barokk városkából, Schärdingből indul.

 

1. nap
Egyéni kiutazás Bécsbe
, gépkocsi parkolás egy általunk javasolt P+R parkolóházban, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Onnan kb. 9.00 órakor indulás kerékpáros transzferbusszal  Schärding-be  közvetlenül a program első szállodájához. Kényelmesebbé tehető az indulás egy plusz éjszaka szállás foglalásával Bécsben vagy környékén előző éjszakára.

2. nap: Schärding - Passau - Oberes Donautal, kb. 35-50km
3. nap: Oberes Donautal -  Linz (kb. 63km)
4. nap: Linz -  Wallsee/Mitterkirchen (kb. 45km)
5. nap: Wallsee/Mitterkirchen - Marbach/Maria Taferl/Pöchlarn (kb. 58km)

6. nap: Marbach/Maria Taferl - Spitz/Weissenkirchen (kb. 35km)
7. nap: Spitz - Tulln (környéke) (kb. 58km)
8. nap: Tulln - Bécs (kb. 36 km)  + elutazás. Ezen a napon nincs már szállás Bécsben.

 

A fenti napi távok tájékoztató jellegűek, a szabad szálláshelyek függvényében némileg változhatnak!

 

A túra végeztével átbiciklizik Bécsen, a kerékpárút mellett fekvő parkolóig, ahol autóját hagyta, ezután felveheti poggyászát a megadott bécsi szállodában, majd hazautazás.

 

Kiutazás, kerékpárszállítás

A kiutazás Bécsig, az általunk javasolt P+R parkolóházig egyénileg történik, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Itt kedvező áron lehet parkolni, kb. 4,- euró/nap vagy 15,-euró/hét díjért. Kb. 9.00 órakor indul a parkolóház elől a kerékpáros transzferbusz, amely utasokat, kerékpárokat szállít és közvetlenül a programban szereplő hotelnél áll majd meg.

 

 

Árak

Duna mentén Passau-Bécs 7éj | Árak / fő

2024-05-15 - 2024-09-10Kétágyas: 748 € (302 900 Ft)
2024-09-11 - 2024-11-30Kétágyas: 688 € (278 600 Ft)

Kerékpáros transzferbusz kb. 9.00 órakor Bécs-Passau útvonalon kerékpárral együtt: kb. 50,- EUR/fő a buszon fizetendő.

Csak 1-2-3 ágyas elhelyzés lehetséges.
Bérkerékpár: jó minőségű túra trekking 99,- euró/kerékpár, pedelec e-bike 229 euró/kerékpár. Átvehető Schärding-ben, leadható Bécsben.

A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás családias szállodákban, Gasthof-okban, panziókban
  • Saját fürdőszobás kétágyas szobákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • Magyar nyelvű útikönyv Duna menti kerékpárút + osztrák kiadású kerékpáros atlasz (német vagy angol)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal

A Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek.

Ma a Passau és Hainburg közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.

Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Berki Ildikó2018.06.19. 21:42
A testvéremmel indultunk neki a Passau-Bécs bicikli túrának. A remek és pontos szervezésnek köszönhetően csak biciklizés, pihenés, fotózás, evés és alvás volt a feladatunk. Nagyon jól éreztük magunkat.
Nagyon szépen köszönjük a pontos és mindenre kiterjedő információkat, amely az utunkat segítette!

Mindenkinek ajánlani tudom, hogy itt és most szervezze a következő túráját :D
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ