Keresés


Kerékpártúra a Duna mentén Passau Bécs - 3éj

Sportos változat 4nap/3éj, 98-120km/nap

A klasszikus Passau-Bécs túraútvonal kimondottan sportos változata, gyakorlott, rendszeresen kerékpározóknak ajánljuk, a hosszú napi szakaszok miatt. Országúti kerékpárral is!
Kerékpártúra a Duna mentén Passau Bécs - 3éj
239 €-tól (80 100 Ft) 4

Pozíciószám: OÖ-PABESP3

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal teljes mértékben kijelölt és védett kerékpárúton halad, sík vidéken, a folyó mentén lefelé.

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bécs kb. 250km

 

A Duna, a maga 2850 kilométeres hosszával – Ausztriában a bajor Passau és a szlovák Pozsony közötti 350 kilométeres szakasszal – a Volga után Európa második leghosszabb folyója. Partjai mentén számtalan dal és monda látott napvilágot; császárok és királyok egykori kedvelt útvonaláról, amelyekről ma kolostorok és várak, középkori városok és pompázatos rezidenciák regélnek. 

A Passau és Bécs közötti, Duna menti kerékpárútvonal különleges lehetőséget kínál a Duna és a partján elterülő vidékek felfedezésére. Az útvonal mentén gyönyörű tájakon át vezet az út: ilyen például a lenyűgöző Schlögener-Schlinge a Duna völgyében (Alsó-Ausztria), ahol megváltozik a folyó folyásiránya. Vagy Felső-Ausztria tartományi fővárosa, Linz, ahol a legnevesebb rendezvények a „Klangwolke” és az „Ars Electronia” fesztiválok közvetlenül a folyóparton kerülnek megrendezésre, és ilyen a Linz és Grein közötti szakasz is, az „Apátságok és zarándokhelyek vidéke”. 

Melkben – ahol a barokk stílusú bencés apátság palotaszerűen emelkedik a Duna fölé – kezdődik a Duna az egyik legvarázslatosabb vidéke, a Wachau, amely az UNESCO világörökségének részét is képezi. A dombokról egészen a vízpartig nyúlnak a szőlőskertek és az erdők, közöttük sziklafalak és várromok trónolnak (pl. Dürnstein); a szőlősgazdák családias borpincéi csábítják pihenőre az erre járókat, tavasszal pedig a wachaui kajszibarackfák fehér virágtengere kápráztatja el a turistákat.

Wachautól a folyás irányában kereken 70 kilométerre található a főváros, Bécs, a maga káprázatos eleganciájával, pompájával és egyedülállóan gazdag kulturális és történelmi múltjával, amelyet olyan építmények reprezentálnak, mint a Hofburg és a Szent István bazilika, a Schönbrunni kastély és a Belvedere. Az, hogy a város a turisták legkedveltebb célpontjai közé sorolható, nem utolsósorban csodálatos Duna-parti fekvésének is köszönhető. 

 

 

1.nap
Egyéni kiutazás Bécsbe, gépkocsi parkolás az általunk megadott P+R parkolóházban, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Onnan kb. 09.00 órakor indulás kerékpáros transzferbusszal -amely kerékpárját is szállítja - Passau-ba, közvetlenül a program első szállodájához.

 

2.nap
Passau-Linz kb. 98 km 

 

3.nap
Linz - Spitz, kb. 120km

 

4.nap
Spitz - Wien kb. 105 km

 

A túra végeztével átbiciklizik Bécsen, a kerékpárút mellett fekvő parkolóig, ahol autóját hagyta, ezután felveheti poggyászát a megadott bécsi szállodában, majd hazautazás.

 

Kiutazás, kerékpárszállítás

A kiutazás Bécsig, az általunk megadott P+R parkolóházig egyénileg történik, amely a Duna menti kerékpárút mellett fekszik. Itt kedvező áron lehet parkolni, 4,- euró/nap vagy 17,-euró/hét díjért . Kb. reggel 9 órakor indul a parkolóház elől a kerékpáros transzferbusz, amely utasokat, kerékpárokat szállít és közvetlenül a programban szereplő passau-i hotelnél áll majd meg.

Teljesen egyénileg is kiutazhat Passau-ba, ez esetben levonjuk a csomagárban szereplő busz transzfer árát, ez kb. 9.000,- Ft/fő levonást jelent. 

Árak

Passau-Bécs sportosan 3 éj | Árak / fő

2018-04-28 - 2018-09-14Kétágyas: 259 € (86 800 Ft)
2018-09-15 - 2018-09-28Kétágyas: 239 € (80 100 Ft)

Kerékpáros transzferbusz út Bécs-Passau útvonalon kerékpárral együtt:  39EUR/fő 

a buszon fizetendő, de előre foglalandó.

Egyágyas elhelyezés: lehetséges, kérje ajánlatunkat.

Félpanzió: 69 EUR/fő
A részvételi díj tartalmazza:
  • 3 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodákban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytől szálláshelyig
  • 1x kerékpáros komp használat
  • Magyar nyelvű útikönyv Duna menti kerékpárút + osztrák kiadású kerékpáros atlasz
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Mester Károly2017.07.31. 19:30
Csak pozitív dolgokat tudok felhozni. Ami a szervezést illeti minden óramű pontossággal történt. A parkolóház biztonságos és olcsó, karnyújtásnyira a transzferbusz indulási helyétől. A transzferbusz pontosan érkezett, sofőr segítőkész, a kerékpárokat szakszerűen rögzítette a busz utánfutójára. A Passau-i hotelben korrekt eligazítás, kuponfüzet, amelyben a következő szállásokhoz tartozó voucherek találhatók. A kerékpár minden szálláson biztonságosan a szálloda parkolóházában tárolható. Reggeli mindenhol bőséges és finom. A csomagok szállítása is pontosan történt egyik szállásról a másikra. Legnagyobb nehézséget az időjárás tud okozni, ezért erre a megfelelő védőruházattal érdemes készülni.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ