Keresés


Garda tó Pó-folyó kerékpártúra Olaszország Tipp

Garda tó Pó delta Adria 7éj 340km 45-65km/nap

Ez a különleges utazás a mediterrán Garda tónál kezdődik, először a Mincio-folyó, majd a Pó mentén, a Pó-síkságon át viszi Önt egészen az Adriáig, felfedezve a madaraktól nyüzsgő Pó deltavidéket is, kijelölt kerékpárúton és mellékutakon.
Garda tó Pó-folyó kerékpártúra Olaszország
599 €-tól (224 600 Ft) 2

Pozíciószám: GI-GARPO7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Ez a különleges utazás a mediterrán Garda tónál kezdődik, először a Mincio-folyó, majd a mentén, a Pó-fennsíkon át viszi Önt egészen az Adriáig, felfedezve a madaraktól nyüzsgő Pó deltavidéket is, kijelölt kerékpárúton és mellékutakon. Természet és kultúra kézen fogva: az útvonal érinti a reneszánsz gyöngyszemeket, Mantuát és Ferrarát, mindkettő UNESCO Világörökség, a Pó folyó deltavidékén pedig érintetlen tájakon biciklizhet a természetes képződésű lagúnák között. Igazi olasz életérzés - néhol távol a zsúfolt turista zónáktól - helyi kis trattoriák, kerékpárutak, sík terep, jó minőségű hotelek és napi csomagszállítás - mindezek a biztosítékai egy tartalmas és igényes aktív utazásnak.

 

Indulási időpontok:  VASÁRNAP

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Peschiera del Garda kb. 830km

 

1.nap - Egyéni kiutazás Garda-tóhoz, Peschiera-ba.

 

2.nap - Peschiera del Garda - Mantua, kb. 45km

Kezdetét veszi az utazás Olaszország leghíresebb kerékpárút szakaszán, érintve egy 600km2 nagyságú természetvédelmi területet és számos hangulatos kisebb települést, a Mincio-folyó mentén. Este már Mantuában róhatja a szűk utcákat, reneszánsz kori kövezeten, egy jó kis olasz vacsora után.

 

3.nap - Mantua - Ostiglia/Sermide, kb. 45/65km

Ezen a napon áthalad a Mincio és a Pó-folyó találkozásának vidékén, kis kitérővel meglátogatható a San Benedetto kolostor is, Polirone településen. A pó-kerékpárúton érkezik majd Ostigliába vagy Sermidébe, a hotel fekvésétől függően.

 

4.nap - Ostiglia/Sermide - Ferrara, kb. 65-45km

Élvezetes a kerekezés a Pó-folyó mentén tovább, útba esik egy 12. századi erődítmény is, mintegy vámhivatalként szolgált abban az időben, a folyami hajókat vámolták meg. Bondeno után gyönyörű fasor szegélyezi a bicikliutat - a Burana csatorna mentén - egészen Ferraráig.

 

5. nap - Ferrara és környéke körtúra, kb. 50km

A másik említett reneszánsz gyöngyszem megér 2 nap tartózkodást, megszakítva ezzel az utazást, egy pihenőnap, egy biciklis városnézés ill. a környék felfedezése kínálkozik, kiváló a kerékpáros infrastruktúra itt, Olaszország biciklis fellegváraként tartják számon a várost. Itt tehát 2 éjszakát tölthet el.

 

6.nap - Ferrara - Ostellato/Pomposa, kb. 40/70km

Folytatódik az utazás, további városépítészeti,- és tervezési remekek csodálhatók meg útközben, Belriguardo és Verginese, mindkettő arisztokrata rezidencia-központ volt a 14-16 században, már a Pó-folyó deltavidékén járunk.

 

7.nap

Az utolsó túranap a delta vidék felfedezéséről szól, itt éri el a Pó az Adriát. Kerékpárutak és kis forgalmú mellékutak hálózzák be a környéket, lagúnák, nádasok és hangulatos falvak között. Különleges látnivaló a cölöpökön álló halász-házikók sora, a hatalmas, kifeszített halászhálókkal, a folyó mellékágai mentén. Kb. 50-60km.

 

8.nap: Elutazás.

 

A visszautazáshoz a Garda-tóhoz privát transzfer áll rendelkezésre, amely kerékpárt is szállít és amelynek igénybevétele 4 fő esetén gazdaságos - kérje ajánlatunkat.

A Vonatközlekedés körülményeysebb, kétszeri átszállással el lehet jutni a túra kiindulópontjához, kérje tájékoztatásunkat. Az utóbbi esetben számolni kell a kerékpárok és a poggyászok együttes mozgatásával. A vonatozás kényelmesebbé tehető, ha bérkerékpárt vesz igénybe a túrára, amelyet a túra végén le lehet adni, így arra már nincs gond a visszautazásnál.

 

 

 

 

Árak

Garda tó - Pó-delta 7 éj | Árak / fő

2021-05-17 - 2021-07-11Kétágyas: 599 € (224 600 Ft)
2021-08-23 - 2021-12-31Kétágyas: 599 € (224 600 Ft)

Üdülőhelyi díjak a helyszínen fizetendők kb. 10-15,- euró/fő összesen.

Bérkerékpár: 80EUR/kerékpár

A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás 4 és 3 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
  • Bőséges reggeli svédasztalos rendszerben
  • Csomagszállítás naponta a hotelek között
  • Kerékpáros térképek, útvonalleírás (német v. angol nyelven)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ