Keresés


Mura-folyó biciklis nyaralás, kerékpártúra Tipp

Mura forrás Bad Radkersburg biciklitúra 8nap/7éj

Kiadós, aktív nyaralás a Mura folyó mentén, a biciklitúra előtt egy egész nap áll rendelkezésre az 1750m magasan fekvő Mura-forrás felkeresésére, bicikli-, és gyalogtúra formájában. Folytatásként pedig élvezze a biciklitúrázást, napi csomagszállítással a folyó mentén lefelé...
Mura-folyó biciklis nyaralás, kerékpártúra
515 €-tól (164 800 Ft) 3

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Indulási időpontok: hétfő, szerda, péntek, szombat, vasárnap

A túra típusa: egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Bad Radkersburg kb. 300km

Az útvonal jellege, terepviszonyok:
Az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. Az első két napon, a sík szakaszok mellett rövid, emkledők is vannak, a harmadik naptól zömében sík, kényelmes.


A Murradweg a hozzáértők közt az alpesi területen található folyó-menti kerékpárutak egyik legszebbikének számít, enyhén lefelé vezető és gasztronómiai célpontoktól hemzsegő útvonala miatt pedig valódi élvezeteket nyújtó kerékpárút is egyben. A Hohe Tauern nemzeti parkból indul és a Murát követve a bor- és termálvidékre vezet.

A Mura 1805 méteres magasságban ered, érdemes egy plusz napot ennek felkeresésére szánni. Kerékpárral kimondottan nehéz túráról van szó, de a helyszínen bérelhető ún. kerékpáros taxi, amellyel a szakasz legnehezebb része leküzdhető. Kerékpárral egy kis pihenőházig (Hütte) lehet csak jutni, onnan kb. 1 órás gyalogtúra a forrásig. Néhány korty forrásvíztől felfrissülve egy jó kis gurulással vissza lehet biciklizni St. Michael-be.

A sokszínű tájak tavasztól őszig eredeti, változatos és élményteli kikapcsolódást nyújtanak. A Mura forrásánál és Stájerország észak-nyugati részén szelíd hegyek, alpesi legelők, tavak és folyó-menti vidékek jelentik a garanciát a hamisítatlan természeti élményre. A gasztronómiai sokszínűség magába foglalja a jellegzetes házi ételeket és az erdők, mezők és folyók kínálta finomságokat.

Leoben, a Stájerország szívében található egyetemi és bányaváros és Bruck, a nagy múltra visszatekintő, Mura-menti kereskedőváros varázslatos óvárosával kellemes időtöltésre és kulturális programokra invitál. Graz tartományi fővárosként, világörökségként és Ausztria kulturális és gasztronómiai fővárosaként Felső-Stájerország hegyvidékes bája és a déli részek mediterrán hangulata közt élénk láncszemet képez.

Romantikus szőlőhegyek, meleg források, tökföldek és gyümölcsültetvények határozzák meg a déli tájképet. A klíma és az egyedülálló wellnesstippek a stájerországi „Dolce Vita“ almarégiót. A lét gasztronómiai könnyűsége az almában, a borban és a tökben mutatkozik meg és a kreatív konyhát jellemzi.

 

1.nap: Egyéni kiutazás Bad Radkersburg-ba.

A gépkocsik leparkolása után (ingyenes parkoló a termál fürdő közelében), továbbutazás kerékpáros transzferbusszal St. Michael-be, amelynek közelében a Mura folyó ered. A transzferbusz zárt kerékpárszállító utánfutóval rendelkezik. Szállás St. Michael-ben, vagy környékén.

2.nap: Kirándulás a Mura-folyó forrásához - a Sticklerhütte-hez - , amely kb. 1750 m magasan található, jelentős emelkedőket kell itt leküzdeni, de szerencsére van kerékpáros transzfer a nehéz szakaszon, illetve ezen a napon pihenhetnek is még a bringák, mert egészen a forrásig csak gyalogszerrel lehet eljutni.

 

3.nap: Kerékpártúra St. Michael – Murau (kb. 55km)

Az útvonal legvadregényesebb szakasza az első, a Mura még csak keskeny, tiszta vizű kis patak, fenyvesekben és tisztásokon át kanyarog, jelentős eséssel. Tamsweg érintésével, jó minőségű kerékpár-, és erdei utakon, rövidebb emelkedőkkel tarkítva érkezünk Murau-ba.

4.nap: Murau – Zeltweg (környéke) kb. 65-70km)
Az Alacsony Tauern lábainál, a szűk Mura-völgyben folytatódik az út, aránylag kevés települést érintve folytatódik az út. Egy-egy rövidebb emelkedős részt még ezen a napon is abszolválni kell, de összességében jól kerékpározható, változatos. A szakasz felénél túl fekszik Judenburg, szemrevaló, szép fekvésű város.

5.nap: Zeltweg - Oberaich kb. 60km
Javában tart még a hegyvidéki szakasz, az alpesi környezet, szép panorámájú, lejtős kerékpárutakon közelít az útvonal a lankásabb, Graz közeli régió felé.

6.nap: Oberaich - Graz kb. 60km

7.nap: Graz - Oberpurkla kb. 85km (sík, vonattal rövidíthető)
Graz után a stájer dombvidék következik, völgyekben vezetett bicikliutakon, a termálfürdők és kiváló borok vidékén kanyarog a bicikliút , könnyen biciklizhető, élvezetes haladást tesz lehetővé, sok megállási lehetőséggel, étkezés, borkóstolás, stb..Erre a szakaszra esik a príma leibnitzi borvidék.

8.nap: Oberpurkla - Bad Radkersburg kb. 10km. Elutazás.
A hazautazás előtti utolsó szakasz szándékosan ilyen rövid, hogy jusson idő és energia Radkersburgra ill az utazásra.

 

A program foglalható 6 éjszakás változatban is, ez esetben már a 2.napon elindul a biciklitúra és a részvételi díj 40,- euró/fő összeggell csökken.

Árak

Mura folyó biciklis nyaralás 8nap/7éj | Árak / fő

2018-05-01 - 2018-12-31Kétágyas: 515 € (164 800 Ft)

A kerékpáros transzferbusz Bad Radkersburg és St. Michael között hétfő, szerda, péntek, szombat és vasárnap közlekedik. Ennek díját a feltüntetett részvételi díj nem tartalmazza,  52,- euró/fő az Ön saját kerékpárjával és csomagokkal együtt.

A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás 3 csillagos szállodákban, Gasthof-okban
  • Bőséges reggeli
  • Csomagszállítás naponta a következő szálláshelyre
  • Profi kerékpáros térkép, útikalauz (német nyelvű)
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ