Keresés


Biciklitúrák a millenniumi vasútvonalon - Tarvisio Tipp

Könnyű családi csillagtúrák, 4nap / 3éjszaka kb. 100-120km

Egy rövid biciklis kiruccanást ajánlunk az egész családnak Tarvisioba, innen indul a Szlovéniát Trieszttel összekötő egykori vasútvonal, amelynek nyomán csodás kerékpárút épült. Könnyű és élvezetes csillagtúrák, gyerekekkel is.
Biciklitúrák a millenniumi vasútvonalon - Tarvisio
175 €-tól (58 600 Ft) 2

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Az utazás fő attrakciója kétségkívül az élmény, végigbiciklizni az egyik legszebb, régi vasútvonal  nyomvonalán: "Valamikor a századfordulón híresen szép vasútvonal volt a Jaszenovácot Tarvizión kleresztül Trieszttel összekötő vonal. Ma már természetesen másutt fut a vasút, az egykori nyomvonalra viszont parádés kerékpárutat építettek. A tükörsimaságú aszfaltcsík alagutakon és viaduktokon vezet keresztül, egykori őrházak és állomásépületek között kanyarog, fenn havas sziklacsúcsok, lenn zöldellő völgyek kéklő folyók…." 

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú, nagyon kicsi részben nem aszfaltozott, de jól járható mellékutakon halad. Kezdő túrázóknak is ajánljuk.

 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Tarvisio kb. 570km

 

1.nap: Egyéni kiutazás Tarvisioba. A város szívében található 3 csillagos partnerszállodánk várja Önt 3 éjszakára, gépkocsi parkolás megoldott és ingyenes a szálloda parkolójában.

 

2.nap: Kerékpártúra Tarvisio - Villach útvonalon, kb. 44km

Nagyon szép kis biciklitúra Tarvisioból a legdélebbi osztrák tartomány, Karintiai fővárosába, Villachba. A városból kivezető vadonatúj kerékpárút már az említett vasútvonalon halad, majd átvált az olasz-osztrák határon átvezető kerékpárútra, végig csodás, lejtős és panorámás vidéken, kristály tiszta vizű folyókat és a Drávát is érintve Villachig, ahonnan a késő délutáni órákban kerékpáros vonattal juthat vissza Tarvisióba.

 

 

3.nap: Kerékpártúra Tarvisio – Carnia / Venzone, kb. 40 / 57km

A program csúcspontja! Az előző napi túrával ellentétes irányba biciklizünk, Tarvisioból kifelé már az említett régi vasútvonalon vagyunk, élvezetes, könnyű tekeréssel lehet szaporítani a kilométereket, képeslapszerű alpesi tájon, meg-megállva az egykori állomás épületeknél - némelyiket szépen felújították pihenés és vendéglátás céljára. Különleges élmény áthaladni biciklivel az alagutakon is és végig enyhe lejtőn gurulva élvezhetjük a panorámát, Carnia vagy Venzone-ig, erőnléttől és kedvtől függően. 

A nap végén a már ismert kerékpáros vonattal vissza Tarvisioba.

 

4.nap: Elutazás.

Árak

Tarvisio millenniumi vasút 3 éj | Árak / fő

2018-05-01 - 2018-12-31Kétágyas: 175 € (58 600 Ft)

Tarvisio millenniumi vasút 4 éj | Árak / fő

2018-05-01 - 2018-12-31Kétágyas: 219 € (73 400 Ft)

Helyszínen fizetendő: vonatjegyek Villach-Tarvisio ill Venzone - Tarvisio között.

Családok részére három ill. négyágyas szobák is rendelkezésre állnak, kérje ajánlatunkat.

A részvételi díj tartalmazza:
  • 3 vagy 4 éjszaka szállás 3 csillagos partner szállodánkban Tarvisioban
  • Svédasztalos reggeli
  • Kerékpártúra információk, térképek, GPS nyomvonalak
  • Ingyenes gépkocsi parkolás

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Mandoki Antal2017.09.09. 12:34
T. Kakuk ur ! 2 éve Önök szervezték a Ybbs környéki kerékpáros utunkat. Meg voltunk elégedve, ezért keresem meg Önt ismét. 3 éj. szállás -saját kerékpárral -program érdekelne. Tarvisio -a régi vasut nyomán. 2 (estleg) 4 fő. idöpont : 2017. szept 20-25 .között.
T. kérem válaszoljon van e rá lehetőség .(estleg a megadott időben van -e más ut Ausztria,olasz.o, Cseh o ? )2 ágyas szoba,reggelivel megfelelő,parkolás fontos. Várom részletes válaszát,üdv: Mándoki Antal Kecskemét ,Mérleg u. 27. 30 /9 389997.
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ