Keresés


Bódeni-tó körtúra - sportos

Konstanz-Konstanz 5nap/4éj 235km 65-80km/nap

Európa harmadik legnagyobb tava, három ország (Németország, Ausztria, Svájc) középkori hangulatú, ódon városkái, alpesi, havas hegycsúcsokkal körülvéve...
Bódeni-tó körtúra - sportos
528 €-tól (210 700 Ft) 4

Pozíciószám: VT-BOD4

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Konstanz kb. 940km

 

A túra a teljes Bódeni-tavat körbejárja, érintve a híres történelmi városokat (Konstanz, Stein am Rhein, Meersburg, Lindau, Bregenz, stb.) Az első két nap előfordulnak kisebb emelkedők, de alapvetően a könnyű kategóriába tartozik terepviszonyok szempontjából, a napi távok tapasztalt, sportos kerekezőt feltételeznek.

 

Festői településeken keresztül vezet az út az Alsó-tó mentén az egykori szabad birodalmi városba Stein am Rheinba. Aki elegendő kondícióval rendelkezik, tehet egy kitérőt a Stein am Rheintól  kb 26 km-re fekvő Schaffhausenbe, ami a Rajna vízesésről – Európa legnagyobb vízesése – és a Munot erődről ismert. 

Stein am Rheintól a "zöld" határon megy át Öhningenbe, majd a Höri félszigeten keresztül Radolfzellbe. A radolfzelli székesegyház egy késő gótikus háromhajós bazilika, és a Mettnau félsziget –a Boden-tó legnagyobb természetvédelmi területe- további fantasztikus élményt jelentenek.  Mielőtt Bodmannál újra elérné a Boden-tavat átkel a természetvédelem alatt álló Mindel-tavon. Ludwigshafenen és Sipplingenen át éri el Überlingent az egykori szabad birodalmi várost.

Következő megálló a bájos  Meersburg, melynek kicsi utcácskáit és faszerkezetes házait szőlőhegyek ölelnek körül. Megéri a birnaui kolostortemplomtól egy kis kitérőt tenni Salem felé, ahol Dél-Németország legjelentősebb cisztercita kolostora áll. Tőle mintegy 3 km-re délre található Affenberg,egy kb 20 ha nagyságú erdős terület 200 berbermajommal. A történelmi Meersburgban tett séta után a halász és vincellér faluba Hagnauba érkezik. Ezután Zeppelin városába Friedrichshafenba, ahol a Zeppelin múzeum feltétlenül megérdemel egy látogatást. Friedrichshafenből az út a part mentén vezet: Eriskirch, Langenargen és Kressbronn

Átkel Wasserburgon és rövidesen eléri a bajor Boden-tavi várost  Lindaut, aminek az óvárosa egy szigeten fekszik.

A kikötőbejárat mólójánál magasodik a bajor oroszlán és egy világítótorony, amelynek tetejéről szép kilátás nyílik a környékre..

Elhagyva Bajorországot eléri Ausztriát és Voralberg tartomány székhelyét Bregenzt. Ott ajánlatos szétnézni az óvárosban vagy kötélpályán felmenni az 1064 m magas Pfänder-re – különösen tiszta időben érdemes ezt az utat megtenni.

A Rajna deltájának természetvédelmi területén át, ami Európa legnagyobb édesvízi deltája, eléri Rheineck/ Buriet városkát Altrheimban. A nap végén pedig Rorschach,  a régi kikötőváros, ahol Svájc legszebb magtára található. Ma múzeum látható benne.

Rorschachból ajánlatos egy kis kitérőt tenni a hegyi vasúttal az Appenzellerben található légúti kúrahelyre Heidenbe (tengerszint felett 810 m) vagy St. Gallenbe, ahol a világhírű apátsági könyvtár és a megtekintésre méltó óváros látható.

A szakasz további részén a Boden-tó keleti fele mellett eléri a fél évezreden keresztül a konstanzi püspökséghez tartozott történelmi Arbont és Egnachot.

Az utolsó naphoz Thurgau kanton kicsi, ápolt falvai és a tipikus faszerkezetű házak tartoznak. Az út elvisz Romanshornba, egy egykori halászfaluba, ami az évek során egy nagyobb várossá nőtte ki magát. A Boden-tavat megkerülő út Kreuzlingenen át vezeti önt vissza Konstanzba. 

 

 

A sportos változat szakaszolása:

 

1.nap: Egyéni kiutazás Konstanz-ba. 

2.nap: Konstanz - Radolfzell - Stein am Rhein - Konstanz kb. 80km

3.nap: Konstanz-Lindau-Bregenz 70-80km

4.nap: Bregenz-Konstanz, kb.75-80 km

5.nap: Elutazás

 

 

Árak

Bódeni tó körtúra sportos 4éj | Árak / fő

2024-04-15 - 2024-05-16Kétágyas: 538 € (214 700 Ft)
2024-05-17 - 2024-05-31Kétágyas: 558 € (222 600 Ft)
2024-06-01 - 2024-06-27Kétágyas: 528 € (210 700 Ft)
Bérkerékpár: 49,- euró/kerékpár, 24 sebességes túrabicikli, kényelmes vázgeometriával
Elektromos kerékpár: 99,-. euró/kerékpár
Egyágyas elhelyezés: kérje ajánlatunkat!
Gépkocsi parkolás Konstanz-ban, kb. 25,- euró, előre foglalandó és fizetendő.
Helyszínen fizetendő: néhány hotelben üdülőhelyi díj.

 

A részvételi díj tartalmazza:
  • 4 éjszaka szállás középkategóriás szállodákban, panziókban
  • Bőséges  reggeli
  • Csomagszállítás szálláshelytõl szálláshelyig
  • Profi kerékpáros térkép, atlasz
  • GPS nyomvonal telefonra tölthető (.gpx)
  • Konstanz rózsamúzeum belépő
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ