Keresés


Prága Moldva Elba hajóval és kerékpáron

Prága és folyói kerékpártúrák 8nap/7éj

Egy aktív és exkluzív nyaralásra invitáljuk ezúttal, az általunk ismert és kedvelt Prága és folyói vidékére. A színvonalas szállodahajó kényelmes szállást, kiváló ellátást biztosít, a folyók menti kerékpártúrák alkalmával vagy a hajón töltött pihenőnapokon pedig feltöltődhet testileg és lelkileg egyaránt!
Prága Moldva Elba hajóval és kerékpáron
819 €-tól (274 400 Ft) 2

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Egy aktív és exkluzív nyaralásra invitáljuk ezúttal, az általunk ismert és kedvelt Prága és folyói vidékére. Az exkluzív lakóhajó kényelmes szállást, kiváló ellátást biztosít, a folyók menti kerékpártúrák alkalmával vagy a hajón töltött pihenőnapokon pedig feltöltődhet testileg és lelkileg egyaránt!

Az egykor hazánkkal szomszédos, határos kis ország két fő folyója a Moldva és az Elba, vadregényes vízparti kerékpárutakon, kis forgalmú mellékutakon autentikus, vidéki, olykor falusias környezetben szép túrák várják a kerékpárosokat. Az utat középkori várak és kastélyok is szegélyezik, áthalad festői kis falvakon, kis városokon, ahol jmeg-megállva ól esik felhajtani egy igazi, keményhabú cseh sör-remeket.

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal kijelölt kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon, gazdasági-, olykor földutakon halad. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Prága kb. 520 km.

 
1.nap: Egyéni kiutazás Brandys nad Labem, kikötő (Prágától kb.
Az MS Florentina hajó az Elba-folyó melletti településen horgonyoz, behajózás 16.00 órától lehetséges.

2.nap: Kerékpártúra Brandys-Prága-Brandys, kb. 58km
Reggeli után túra megbeszélés (német vagy angol nyelven) és indulhat ez első kerékpártúra a jól kiépített folyóparti kerékpárúton Prágába, majd városnézés után vissza a hajóhoz. Az egész nap rendelkezésére áll, a hajó nem változtatja a helyét ezen a napon.

3.nap: Hajóút Melnik, kerékpártúra Melnik – Nelahozeves – Melnik kb. 48km
Reggeli után indul a hajó Melnik-be, majd innen választása szerint biciklizik a Moldva-folyó mentén, vagy a hajó kényelmét élvezi, vagy felfedezi a város látnivalóit. Melník Csehország egyik legszebb városa, barangolásra invitál a barokk stílusú történelmi belváros, a dóm-domb vagy a püspöki palota. Itt találkoznak az Elba és a Moldva folyók. A biciklitúra során a nap fő látványossága a régió leghíresebb reneszánsz kastélya, amelyet „Kis Louvre” -nak is hívnak.

4.nap: Hajóút Melník-Roudnice-Litomerice,  kerékpártúra Melnik-Roudnice-Litomerice kb. 45km
Ezen a napon párhuzamosan halad a hajó és a kerékpártúra útvonala, végig jó minőségű kerékpárúton lehet biciklizni az Elba partján Roudnice érintésével Litormericébe.

5.nap: Litomerice: pihenőnap a hajón, a városban vagy kerékpártúra tovább a folyóparton Usti nad Labem-be kb. 53km oda-vissza.

6.nap: Hajóút Litomerice-Melnik-Brandys, kerékpártúra Melnik-Brandys kb. 30km
Délelőtti órákban élvezheti a hajó nyújtotta kényelmet, akár elnyúlva a napozó teraszon, egészen amíg ismét meg nem pillantja Melniket, ahonnan egy újabb biciklitúra kezdhető egészen Brandys-ig.

7.nap: Prága
Ezen a napon buszos transzfert biztosít a hajótársaság Prágába, ahol egyénileg eltöltheti a napot, délutáni órákban indul vissza a busz a hajóhoz.

8.nap: Elutazás: Az utolsó, hangulatos reggeli után kijelentkezés a hajóról, kb. 9.30 óráig, majd elutazás.

 

 

MS Florentina

Az 1980-ban épült 80m hosszú folyami hajó, összesen 37 kabinjával, teljes komfortot biztosít utasainak. 2012-ben komplett felújításon esett át. Panoráma ablakos éttermével – ahol cseh szakácsok remekeit szolgálják fel – szalonjával, kis drink bárjával kényelmes hátteret nyújt a kerékpártúrák közötti időszakok eltöltéséhez. A napozó teraszon napozóágyak és ernyők várják azokat, akik a biciklizés helyett 1-1 napot szívesebben a hajón töltenek. WIFI a recepció környékén elérhető, de nem a teljes út ideje alatt.

A kabinok kb. 10m2 alapterületűek, zuhanyozó, WC, hajszárító, TV, szobaszéf található bennük és központi légkondicionáló gondoskodik a kellemes hőmérsékletről. A felső fedélzeti szinten lévő kabinokhoz kis francia erkély is tartozik, nyitható ablakkal. Az alsó fedélzeti szinten biztonsági okokból nem nyithatóak az ablakok.

Árak

Kétágyas kabin alsó fedélzeti szint (Hauptdeck) | Árak / fő

2019-07-06 - 2019-08-10Kétágyas: 819 € (274 400 Ft)

Kétágyas kabin felső fedélzeti szint (Oberdeck) | Árak / fő

2019-07-06 - 2019-08-10Kétágyas: 1029 € (344 700 Ft)

Kerékpárbérlés: 70 euró/kerékpár 21 seb. túra trekking, 165 euró elektromos kerékpár

Ennél az útnál kifejezetten ajánlott a bérkerékpár igénybevétele - a saját kerékpárok hajón ill. esetenként a hajón kívüli tárolása miatt!

 

INDULÁSI IDŐPONTOK 2019:

 

2019.07.06, 07.13, 07.20, 07.27, 08.03, 08.10

A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás az MS Florentina hajón, választott típusú kabinban
  • Teljes panzió: svédasztalos reggeli, ebéd a hajón vagy hidegcsomag a kerékpártúrákra, három fogásos menüvacsora, délután tea, kávé, sütemény
  • Üdvözlő ital
  • Napi túramegbeszélés (német, angol nyelven)
  • Napi takarítás a kabinokban, ágynemű és törlölközőcsere igény szerint
  • Kerékpáros atlasz, térképek (német vagy angol nyelvű)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ