Keresés


Prága Moldva Elba hajóval és kerékpáron

Prága és folyói kerékpártúrák 8nap/7éj

Egy aktív és exkluzív nyaralásra invitáljuk ezúttal, az általunk ismert és kedvelt Prága és folyói vidékére. A színvonalas szállodahajó kényelmes szállást, kiváló ellátást biztosít, a folyók menti kerékpártúrák alkalmával vagy a hajón töltött pihenőnapokon pedig feltöltődhet testileg és lelkileg egyaránt!
Prága Moldva Elba hajóval és kerékpáron
819 €-tól (274 400 Ft) 2

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

Egy aktív és exkluzív nyaralásra invitáljuk ezúttal, az általunk ismert és kedvelt Prága és folyói vidékére. Az exkluzív lakóhajó kényelmes szállást, kiváló ellátást biztosít, a folyók menti kerékpártúrák alkalmával vagy a hajón töltött pihenőnapokon pedig feltöltődhet testileg és lelkileg egyaránt!

Az egykor hazánkkal szomszédos, határos kis ország két fő folyója a Moldva és az Elba, vadregényes vízparti kerékpárutakon, kis forgalmú mellékutakon autentikus, vidéki, olykor falusias környezetben szép túrák várják a kerékpárosokat. Az utat középkori várak és kastélyok is szegélyezik, áthalad festői kis falvakon, kis városokon, ahol jmeg-megállva ól esik felhajtani egy igazi, keményhabú cseh sör-remeket.

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal kijelölt kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon, gazdasági-, olykor földutakon halad. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Prága kb. 520 km.

1.nap: Egyéni kiutazás Prágába

Az MS Florentin nevű hajó a híres Károly híd közelében horgonyoz, behajózás 17.00 órától lehetséges. Bejelentkezés, majd a hajó panorámás étteremében elköltött vacsora után hív a város, annak látnivalói, a Vencel-tér, hangulatos kis sörözők...

2.nap: Kerékpártúra Prága - Kralupy, kb. 30km

Reggeli után túramegbeszélés (német vagy angol nyelven) és indulhat ez első kerékpártúra a Moldva-folyó mentén Troja, Klecánky, Kralupy útvonalon. A hajó kb. 17.00 órára éri utol a kerekezőket. Naplemente a hajó napozó teraszáról, vacsora és esti kikapcsolódás a hajón.

3.nap: Kralupy - Melník, kb. 26km + hajóút Litomisice/Leitmeritz

Kerékpáron tovább a Moldva mentén, a Böhm erdők világában. A nap fő látványossága a régió leghíresebb reneszánsz kastélya, amelyet „Kis Louvre” -nak is hívnak. Nagyjából Melník-nél, a borok és királyok városánál már az Elba folyik. A déli óráktól már hajón utazhat tovább az Elbán felfelé Leitmeritz-ig.

4.nap: Pihenőnap Melník-ben, vagy kerékpártúra Usti-ba, kb. 55km

Melník Csehország egyik legszebb városa, barangolásra invitál a barokk stílusú történelmi belváros, a dóm-domb vagy a püspöki palota. Kb. 5km távolságra – kerékpárral jól elérhető - a várostól fekszik Terezín (Terézváros), Két évszázados történelmi nevezetessége a település alapjául szolgáló erődítmény, illetve az itt szinte folyamatosan üzemeltetett büntetésvégrehajtási intézmények.

5.nap: Roudnice - Melník - Mléechvosty, kb. 45km + hajóút

Reggeli órákban indul a hajó Roudnice-be, kb. 9 órakor kezdődik kerékpártúra az Elba partján, jó minőségű bicikliút vezet a végig a folyó parton. Erre a napra is jut egy szép kastély, ahonnan kilátás nyílik a Moldva és az Elba találkozására. Délutáni kávé-tea-sütemény a kastély kávézójában, majd tovább kerekezés Mlèechvosty felé.

6.nap: Mléechvosty - Prága hajóút

Délelőtti órákban élvezheti a hajó nyújtotta kényelmet, akár elnyúlva a napozó teraszon, egészen amíg ismét meg nem pillantja Prágát, ahol a nap hátralévő részét töltheti el, folytatva az első napon megkezdett felfedező sétákat a városban.

7.nap: Prága

8.nap: Elutazás

Az utolsó, hangulatos, prágai reggeli után kijelentkezés a hajóról, kb. 9.30 óráig, majd elutazás.

 

 

MS Florentina

Az 1980-ban épült 80m hosszú folyami hajó, összesen 37 kabinjával, teljes komfortot biztosít utasainak. 2012-ben komplett felújításon esett át. Panoráma ablakos éttermével – ahol cseh szakácsok remekeit szolgálják fel – szalonjával, kis drink bárjával kényelmes hátteret nyújt a kerékpártúrák közötti időszakok eltöltéséhez. A napozó teraszon napozóágyak és ernyők várják azokat, akik a biciklizés helyett 1-1 napot szívesebben a hajón töltenek. WIFI a recepció környékén elérhető, de nem a teljes út ideje alatt.

A kabinok kb. 10m2 alapterületűek, zuhanyozó, WC, hajszárító, TV, szobaszéf található bennük és központi légkondicionáló gondoskodik a kellemes hőmérsékletről. A felső fedélzeti szinten lévő kabinokhoz kis francia erkély is tartozik, nyitható ablakkal. Az alsó fedélzeti szinten biztonsági okokból nem nyithatóak az ablakok.

Árak

Kétágyas kabin alsó fedélzeti szint (Hauptdeck) | Árak / fő

2019-07-06 - 2019-08-10Kétágyas: 819 € (274 400 Ft)

Kétágyas kabin felső fedélzeti szint (Oberdeck) | Árak / fő

2019-07-06 - 2019-08-10Kétágyas: 1029 € (344 700 Ft)

Kerékpárbérlés: 70 euró/kerékpár 21 seb. túra trekking, 165 euró elektromos kerékpár

Ennél az útnál kifejezetten ajánlott a bérkerékpár igénybevétele - a saját kerékpárok hajón ill. esetenként a hajón kívüli tárolása miatt!

 

INDULÁSI IDŐPONTOK 2019:

 

2019.07.06, 07.13, 07.20, 07.27, 08.03, 08.10

A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás az MS Florentina hajón, választott típusú kabinban
  • Teljes panzió: svédasztalos reggeli, ebéd a hajón vagy hidegcsomag a kerékpártúrákra, három fogásos menüvacsora, délután tea, kávé, sütemény
  • Üdvözlő ital
  • Napi túramegbeszélés (német, angol nyelven)
  • Napi takarítás a kabinokban, ágynemű és törlölközőcsere igény szerint
  • Kerékpáros atlasz, térképek (német vagy angol nyelvű)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ