Keresés


A Bódeni tó körül - három országon át

Konstanz-Konstanz 7nap/6éj kb. 230km 28-60km/nap

Európa harmadik legnagyobb tava, Németország, Ausztria, Svájc határán, alpesi hegycsúcsokkal körülvéve. Klasszikus kerékpáros túraútvonal, első rangú kerékpárutakkal, gyönyörű tájakon, minőségi szolgáltatásokkal.....
A Bódeni tó körül - három országon át
818 €-tól (331 300 Ft) 3

Pozíciószám: AR-BOD2S

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

 

A Bodeni-tó a klasszikus kerékpáros uticélok egyike. A három határoló ország, Németország, Ausztria és Svájc, különös hangulatot kölcsönöz a régiónak. A különböző kultúrák egyedi keveredéseként kultúrális javak sora született, mint például az UNESCO által világörökségként elismert Reichenau-sziget, a Stein am Rhein-i óváros, vagy a Bregenz-i tószínpad.

 

Indulási időpontok: naponta

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő 

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok: az útvonal legnagyobb részt kijelölt és védett kerékpárutakon, valamint gyér forgalmú mellékutakon halad. 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, normál vagy kicsit ballonosabb gumikkal.

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Konstanz kb. 940km

 

Figyelem!

Minél korábban érdemes foglalni, nagyon hamar megtelnek az amúgy is kisebb befogadóképességű szállodák a tó mellett!

 

A túra a teljes Bódeni-tavat körbejárja, érintve a híres történelmi városokat (Konstanz, Stein am Rhein, Meersburg, Lindau, Bregenz, stb.) Az első két nap előfordulnak kisebb emelkedők, de alapvetően a könnyű kategóriába tartozik.

 

Festői településeken keresztül vezet az út az Alsó-tó mentén az egykori szabad birodalmi városba Stein am Rheinba. Aki elegendő kondícióval rendelkezik, tehet egy kitérőt a Stein am Rheintól  kb 26 km-re fekvő Schaffhausenbe, ami a Rajna vízesésről – Európa legnagyobb vízesése – és a Munot erődről ismert. 

Stein am Rheintól a "zöld" határon megy át Öhningenbe, majd a Höri félszigeten keresztül Radolfzellbe. A radolfzelli székesegyház egy késő gótikus háromhajós bazilika, és a Mettnau félsziget –a Boden-tó legnagyobb természetvédelmi területe- további fantasztikus élményt jelentenek.  Mielőtt Bodmannál újra elérné a Boden-tavat átkel a természetvédelem alatt álló Mindel-tavon. Ludwigshafenen és Sipplingenen át éri el Überlingent az egykori szabad birodalmi várost.

Következő megálló a bájos  Meersburg, melynek kicsi utcácskáit és faszerkezetes házait szőlőhegyek ölelnek körül. Megéri a birnaui kolostortemplomtól egy kis kitérőt tenni Salem felé, ahol Dél-Németország legjelentősebb cisztercita kolostora áll. Tőle mintegy 3 km-re délre található Affenberg,egy kb 20 ha nagyságú erdős terület 200 berbermajommal. A történelmi Meersburgban tett séta után a halász és vincellér faluba Hagnauba érkezik. Ezután Zeppelin városába Friedrichshafenba, ahol a Zeppelin múzeum feltétlenül megérdemel egy látogatást. Friedrichshafenből az út a part mentén vezet: Eriskirch, Langenargen és Kressbronn

Átkel Wasserburgon és rövidesen eléri a bajor Boden-tavi várost  Lindaut, aminek az óvárosa egy szigeten fekszik.

A kikötőbejárat mólójánál magasodik a bajor oroszlán és egy világítótorony, amelynek tetejéről szép kilátás nyílik a környékre..

Elhagyva Bajorországot eléri Ausztriát és Voralberg tartomány székhelyét Bregenzt. Ott ajánlatos szétnézni az óvárosban vagy kötélpályán felmenni az 1064 m magas Pfänder-re – különösen tiszta időben érdemes ezt az utat megtenni.

A Rajna deltájának természetvédelmi területén át, ami Európa legnagyobb édesvízi deltája, eléri Rheineck/ Buriet városkát Altrheimban. A nap végén pedig Rorschach,  a régi kikötőváros, ahol Svájc legszebb magtára található. Ma múzeum látható benne.

Rorschachból ajánlatos egy kis kitérőt tenni a hegyi vasúttal az Appenzellerben található légúti kúrahelyre Heidenbe (tengerszint felett 810 m) vagy St. Gallenbe, ahol a világhírű apátsági könyvtár és a megtekintésre méltó óváros látható.

A szakasz további részén a Boden-tó keleti fele mellett eléri a fél évezreden keresztül a konstanzi püspökséghez tartozott történelmi Arbont és Egnachot.

Az utolsó naphoz Thurgau kanton kicsi, ápolt falvai és a tipikus faszerkezetű házak tartoznak. Az út elvisz Romanshornba, egy egykori halászfaluba, ami az évek során egy nagyobb várossá nőtte ki magát. A Boden-tavat megkerülő út Kreuzlingenen át vezeti önt vissza Konstanzba. 

 

1. nap - Érkezés egyénileg - Konstanz

2. nap - Radolfzell Stein am Rhein környéke kb.30-40 km

3. nap - Überlingen környéke, kb.51-69 km

4. nap - Kressborn/Friedrichshafen környéke, kb.30-40 km

5. nap - Bregenz/Höchst környéke kb. 34-44km

6. nap - Konstanz kb. 55-65km

7. nap - Egyéni hazautazás.

 

A napi távok a megadott km adatokon belül mozognak, az éppen rendelkezésre álló szállodák fekvésétől függően.

 

 

Árak

Bódeni tó körtúra 7nap/6éj | Árak / fő

2024-06-01 - 2024-06-27Kétágyas: 818 € (331 300 Ft)
2024-06-25 - 2024-08-25Kétágyas: 868 € (351 500 Ft)
2024-08-26 - 2024-12-31Kétágyas: 818 € (331 300 Ft)
Bérkerékpár: 89,- euró/kerékpár, 24 sebességes túrabicikli, kényelmes vázgeometriával
Elektromos kerékpár: 209,-. euró/kerékpár
Egyágyas elhelyezés: kérje ajánlatunkat!
Helyszínen fizetendő: gépkocsi parkolás Konstanz-ban, kb. 30-40,- euró, néhány hotelben üdülőhelyi díj.
 
A részvételi díj tartalmazza:
  • 6 éjszaka szállás középkategóriás 3 csillagos színvonalú szállodákban, panziókban 
  • Bőséges reggeli 
  • Csomagszállítás szálláshelytõl szálláshelyig 
  • Belépő a Rózsakertbe -  Konstanz
  • Profi kerékpáros térkép, atlasz (német vagy angol nyelvű)
  • Telefonra tölthető GPS nyomvonal (.gpx)
  • Telefonos asszisztencia a célországban (német, angol) és itthon
Útvonal
 
Egyéb
 

Vélemények a túráról

Erről a túráról eddig 1 vélemény érkezett.
Kovács Kriszta2015.06.30. 17:39
Fantasztikus túra:-)
Érdemes a programot egyénileg kibővíteni Mainau botanikus kertjével valamint a világörökség részével, Reichenau-val. Itt mindenképpen ajánlott felkeresni Oberzellben a tóparti haléttermet. Konstanz és Lindau is egy-egy ékszerdoboz. Élménydús kikapcsolódás. Köszönjük szépen:-)
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ