Keresés


Kerékpáros körutazás Veneto tartományban Tipp

Vicenza-Bassano-Velence-Padua-Vicenza 280km 40-65km/nap 7 éj

Olaszország legkedveltebb kerékpáros vidékére invitáljuk, Veneto tartomány ékszerdoboz városaival, mediterrán éghajlatával, folyóval és síkságaival könnyű és élvezetes biciklizést tesz lehetővé, kijelölt kerékpárutakon és mellékutakon...
Kerékpáros körutazás Veneto tartományban
770 €-tól (311 900 Ft) 2

Pozíciószám: GI-VENETO7

Érdeklődés »

Kedvencek +

Leírás

Olaszország leggyorsabban fejlődő régiója a kerékpáros turizmus területén. Művészet, kultúra, kulinárium, Verona, Vicenza, Padua, Velence...  zömében sík vidéken haladva... Mindez várja Önt Veneto-ban!

 

Indulási időpontok: vasárnap, kedd

 

Figyelem! A túra útvonala érinti Velencét, de a rendelkezésre álló idő szűkös a város alapos megtekintésére. Ha több időt szeretne tölteni Velecében, javasoljuk a mestrei indulást/érkezést és egy plusz éjszaka foglalását.

 

A túra típusa: szervezett, egyéni kerékpártúra (részletesen)

Minimum létszám: 1fő . Német, angol vagy olasz nyelvtudás ajánlott  az általános tájékozódás miatt, némileg gyakorlottabb túrázóknak ajánljuk.

 

Az útvonal jellege, terepviszonyok:  az útvonal  partnerirodánk saját jelzéseivel ellátott kerékpárúton és valóban gyér forgalmú mellékutakon halad, biztonságosan végigbiciklizhető. A városok be-, és kivezető szakaszán átkelésekre kell számítani nagyobb forgalomú kereszteződéseken. Zömében sík vidék, a 3. napon van néhány emelkedő, kb. 1,5km hosszú az egyetlen komolyabb emelkedő. 

Figyelem! A túra útvonala érinti Velencét, de a rendelkezésre álló idő szűkös a város alapos megtekintésére. Ha több időt szeretne tölteni Velecében, javasoljuk a mestrei indulást/érkezést és egy plusz éjszaka foglalását.

 

Ajánlott kerékpár: túra trekking kerékpár, e-bike

 

Távolság a túra kiindulási pontjáig: Budapest - Vicenza kb. 760km, Budapest-Mestre kb. 700km.

 

1.nap

Egyéni kiutazás Vicenzába.

A híres 16. századi építész Andrea Palladio szülőváros számos építészeti látnivalóval.

(A kört Mestrében is lehet kezdeni) 

 

2.nap

Vicenza - Bassano del Grappa, kb. 40km

Északi irányban hagyjuk el a várost, a sok építészeti remek látványa után üdítő a zöldben kerekezni, áthalad az útvonal egy természetvédelmi területen, a Bosco di Duevile vidékén. Hangulatos városkák útközben Sandrigo, amely hal specialitásáról híres, fesztivált is szerveznek tiszteletére.

 

3.nap

Bassano - Treviso, kb. 65/40km

Brassano és Treviso között, Colli Asolani környékén a csodás panorámának némi ára van, néhány emelkedőt kell leküzdeni, de vonattal lerövidíthető ez a szakasz. Ezután már csak lejtő és síkság kerül az utunkba, megjelennek az olívaültetvények is, nyugodt mellékutakon jutunk be Treviso-ba, amely 2 folyó találkozásánál fekszik és több csatorna szeli részekre.

 

4.nap

Treviso - Mestre/Velence kb. 45km

A Sile-folyó mentén vezet az út, amely síkságon kanyarog, megannyi jellegzetes településen keresztül, szép természeti környezetben, természetvédelmi területeken keresztül. Szállás Mestre-ben.

 

5.nap

Mestre - Velence - Chiogga, kb. 35km

Át kell kerekezni a 4km hosszú Ponte della Libertat hídon (nagyrészt kerékpárúton) Tronchetto kikötőjébe, innen indul a hajó, amely átviszi a szomszédos szigetekre: Lido die Venezia és Pellestrina).  Végig lehet biciklizni a szigetet, arisztokrata villák, paloták, múzeumok, kaszinó...múlt századi elegancia kíséri utunkat.  Pellestrina , a következő sziget jóval csendesebb, ide már alig látogat át a turista had, nyugodtan lehet biciklizgetni a szűk utcákon, a színes házak között.

 

6.nap

Chiogga - Padua, kb. 60km

Ezzel el is hagyjuk a lagúnák birodalmát és a jó kis sós tengeri levegőt, a további útvonal szárazföldön vezet, széles mezőgazdasági földek között, melyeket csatornarendszer segítségével öntöznek és vesz irányt Padova felé. Érinti a híres gyógyfürdő vidéket, ahol már a régi rómaiak is élvezték a meleg vizek jótékony hatását – Battaglia Terme, Teolo és társai.

 

7.nap

Padua - Vicenza, kb. 50km

Az utolsó szakasz – vissza Vicenzába, nagyon impozáns, a Bachiglione-csatona mentén vezető kerékpárúton halad, előtérben a Monte Berici dombság üde látványával.

 

8.nap

Elutazás

 

Elhelyezés:

Kategória A: 4 és 3 csillagos szállodák légkondícionált szobákkal.

 

Árak

Veneto körutazás 7éj kat. A. | Árak / fő

2024-05-12 - 2024-09-07Kétágyas: 949 € (384 300 Ft)
2024-09-08 - 2024-09-28Kétágyas: 899 € (364 100 Ft)
2024-09-29 - 2024-11-30Kétágyas: 770 € (311 900 Ft)

Kerékpárbérlés: 110,- euró túra trekking, 269,- euró elektromos kerékpár.

Helyszínen fizetendő: üdülőhelyi díjak a szállodákban (kb. 10-15,-euró/fő), hajójegyek az 5.napon Velencében Tronchetto - Lido (kb. 25,-€/fő kerékpárral együtt).

 

Gépkocsi parkolás (helyszínen fizetendő): a teljes túra idejére leparkolhatja gépkocsiját Vicenzában - sajnos ez csak díj ellenében lehetséges - a szálloda parkolójában vagy közeli nyilvános parkológarázsban. Kb. 15-20,- euró/nap összegre kell számítani. Részletes tájékoztató a dokumentációban található.

 

Egyágyas elhelyezés lehetséges, kérje ajánlatunkat.

 

A részvételi díj tartalmazza:
  • 7 éjszaka szállás olasz 4-3 csillagos szállodákban
  • Svédasztalos reggelik
  • Csomagszállítás naponta szállodától szállodáig
  • Belépő Villa Valmanana Nani
  • Igazi olasz fagylalt Vicenzában
  • Részletes útleírás, úti dokumentáció
  • Digitális útidokumentáció telefonos alkalmazás formájában (angol)
  • GPS adatok (.gpx)
Útvonal

Aki erre a túrára vállakozik, biztos lehet benne, hogy nem csak a turisták által nagy számban látogatott helyekre jut el, hanem bőrén érzi majd az igazi Olaszországot, ezt szó szerint lehet érteni, hiszen a biciklizésben éppen az a szép, hogy sokkal intenzívebben éljük meg a környezetet, mint pl. autóval. A kört Vicenzánál érdemes kezdeni, majd az óramutató járásával megegyező irányban végigjárni, kényelmesen 7 nap alatt.

 

 

Már Vicenzában  elmúlt századok hangulatba kerül a turista, ahogy az ódon falak körülveszik tereit, szűk utcáit. A város híres szülötte az építész Andrea Palladios, aki már a 16. században építészeti stílust alapított, amely egész Európa építészetét alakította. Az óváros nyílegyenes sétálóutcája az ő nevét viseli.

Északi irányban hagyjuk el a várost, a sok építészeti remek látványa után üdítő a zöldben kerekezni, áthalad az útvonal egy természetvédelmi területen, a Bosco di Duevile vidékén. Hangulatos városkák útközben Sandrigo, amely hal specialitásáról híres, fesztivált is szerveznek tiszteletére, vagy Marostica, ennek főterén egy hatalmas sakktábla nyújt mulattató látványt, főleg amikor élő bábukkal sakkoznak rajta. A Brenta-folyónál, a Dolomitok lábánál elérjük Brassano del Grappa-t, a  Prosecco borvidék központját, innen származik a grappa. Az útvonal átvisz a város emblematikus és muzeális hídján, a, Ponte degli Alpini-n, amely hogy-hogy nem, a már említett építész, Andrea Palladios egyik remekműve. Érdekes tudni, hogy ezen a környéken található néhány híres kerékpáralkatrész márka hazája is, pl a Selle Italia vagy a Campagnolo.

 

 Brassano és Treviso között, Colli Asolani környékén a csodás panorámának némi ára van, néhány emelkedőt kell leküzdeni, de vonattal lerövidíthető ez a szakasz. A városban – természetesen egészen véletlenül – található néhány Palladios által épített villa! Ezután már csak lejtő és síkság kerül az utunkba, megjelennek az olívaültetvények is, nyugodt mellékutakon jutunk be Treviso-ba, amely 2 folyó találkozásánál fekszik és több csatorna szeli részekre.

 

Az útvonal érinti Mestre-t is, nem túl szép, ipari város , de amely Velence "bejárata", a bevezető hídon kerékpárút is van, igaz nem végig, de összességében jól megoldott a kerékpáros forgalom elválasztása. Velence belvárosába nem lehet biciklivel behajtani, itt egy megjelölt helyen le kell tenni a bringákat és gyalogosan lehet várost nézni. Az utat hajóval kell folytatni, irány szomszédos szigetek. A hajóról csodás panoráma tárul a belváros monumentális épületeire, éppen jó tempóban halad ahhoz, hogy ezt megcsodálhassuk. Lido di Venezia a hosszú lagúna- strandjairól híreskb. 12 km hosszan lehet végigbiciklizni a szigetet, arisztokrata villák, paloták,  múzeumok, kaszinó...múlt századi elegancia kíséri utunkat.  Pellestrina , a következő sziget jóval csendesebb, ide már alig látogat át a turista had, nyugodtan lehet biciklizgetni a szűk utcákon, a színes házak között, élvezni a hangulatos ambientét. Chiogg már újra szárazföld, de a belvárost három hídon keresztül lehet elérni. Nyüzsgő város, illik megnézni a Santa Maria Katedrálist és reggel a halpiacot. Ezzel el is hagyjuk a lagúnák birodalmát és a jó kis sós tengeri levegőt, a további útvonal szárazföldön vezet, széles mezőgazdasági földek között, melyeket csatornarendszer segítségével öntöznek és vesz irányt Padova felé. Érinti a híres gyógyfürdő vidéket, ahol már a régi rómaiak is élvezték a meleg vizek jótékony hatását – Battaglia Terme, Teolo és társai.

Padovába a Battaglia csatorna gátján érjük el, egyenesen az óvárosba vezet az út, gyönyörködtető látvány a sok zöld park, a történelmi sokszínűség és látnivalók tömkelege kínálkozik felfedezésre.

Az utolsó szakasz – vissza Vicenzába, nagyon impozáns, a Bachiglione-csatona mentén vezető kerékpárúton halad, előtérben a Monte Berici dombság üde látványával.

 

napi csomagszállítás áldás, a nagyobb poggyászokatszállodától szállodáig szállítják, elegendő csak egy könnyű oldaltáskával útrakelni, amelyben a napi szükésgleteinket visszük magunkkal.

 

Ajánlott időszak az utazásra: április-június, majd szeptember-október.

Egyéb
 
Írja meg véleményét a túráról
 Nem publikus
 kód   

« Vissza

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ